Samenvatting: Dost schiet wéér met scherp voor Sporting

Reacties

Bas Dost maakte zondag zijn derde hattrick in dienst van Sporting Lissabon. Bekijk hier hoe de Oranje-international zijn doelpunten maakte in het uitduel met Sporting Braga (2-3).

Samenvatting: Dost schiet wéér met scherp voor Sporting

Dost scoorde eerder dit kalenderjaar ook al vier keer tegen Tondela (1-4) en drie keer tegen Boavista (4-0). Omdat de 27-jarige spits tijdens de 31ste speelronde van de Primeira Liga weer toesloeg, staat zijn teller van de topscorer van Portugal nu op 31 competitiegoals in 28 wedstrijden.

Dost is daardoor nog maar één goal verwijderd van zijn in statistisch opzicht beste seizoen. Op weg naar de topscorerstitel in 2011/12 scoorde de 1 meter 96 lange aanvaller 32 keer voor SC Heerenveen. Bovendien is de voormalig spits van VfL Wolfsburg nog in de race voor de Gouden Schoen.

Sporting-trainer Jorge Jesus noemde Dost zondag na zijn drieklapper in Braga daarom al een 'ware kampioen'. De cijfers geven de flamboyante Portugees gelijk. Opta berekende dat de laatste zeven schoten tussen de palen van Dost stuk voor stuk een doelpunt opleverden.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.