Gouden Schoen: Messi voelt hete adem 'ware kampioen' Dost in de nek

Reacties

Bas Dost zit Lionel Messi weer op de hielen in de strijd om de Gouden Schoen. De spits was zondagavond met drie treffers wederom op schot voor Sporting Lissabon.

Gouden Schoen: Messi voelt hete adem 'ware kampioen' Dost in de nek

Met een hattrick bezorgde hij zijn ploeg de zege op Sporting Braga (2-3). 'Bas heeft de mentaliteit van een ware kampioen', aldus zijn trainer Jorge Jesus na afloop. 'Hij past in het beeld dat ik heb van de toekomst van Sporting. Of hij de Gouden Schoen kan winnen? Messi doet een erg sterke laatste poging...'

Messi scoorde zaterdagavond niet bij het bezoek van Barcelona aan Espanyol, maar was in de voorbije weken wel veel trefzeker. In de drie duels daarvoor, waaronder in El Clásico, was hij telkens twee keer trefzeker, waardoor hij nog altijd boven Dost staat in het klassement.

De Argentijn maakte namelijk 33 competitietreffers, terwijl Dost door zijn productie van zondag nu op 31 competitiegoals staat. Dat levert Messi 66 punten op en Dost 62 punten. Daarmee houdt de Sporting-spits vooralsnog wel onder anderen Robert Lewandowski en Pierre-Émerick Aubameyang achter zich. Dost en Messi hebben beiden met hun ploegen nog drie competitieduels te spelen.

SpelerClubPunten
Lionel MessiBarcelona66
Bas DostSporting Lissabon62
Robert LewandowskiBayern München56
Pierre-Émerick AubameyangBorussia Dortmund54
Luis SuárezBarcelona52
Andrea BelottiTorino50
Edin DzekoAS Roma50
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.