Saints-voorzitter lovend over 'prima voorbeeld' Koeman

Reacties

Southampton-voorzitter Ralph Krueger constateert tevreden dat hij in Ronald Koeman de perfecte manager heeft aangesteld. De Nederlander past uitstekend bij wat de club wil, denkt hij.

Saints-voorzitter lovend over 'prima voorbeeld' Koeman

In gesprek met BBC blikt Krueger terug op de roerige maanden die The Saints hebben gehad. Na een succesvol seizoen 2013/14 vertrok niet alleen manager Mauricio Pochettino, maar ook een handvol sterkhouders. De verwachtingen waren voor dit seizoen dan ook niet al te hoog, maar onder Ronald Koeman bezet Southampton nu een razendknappe vierde plaats.

'We wilden een duurzaam model ontwikkelen voor de club. Wil je daarin mee: prima. Zo niet, dan vinden we iemand anders in jouw plaats. Dat hebben we deze zomer gedaan.' Koeman paste volgens de Canadees perfect in dat plaatje. 'We hebben met niemand anders gesproken, zijn rechtlijnigheid sprak ons direct aan. Hij is nooit tevreden en wil volop meedenken aan hoe we elke dag kunnen groeien als club.'

De komst van Koeman was dan ook een topbeslissing, zo vindt Krueger zelf. 'We zijn onder hem enorm gegroeid als club. Mijn rol als voorzitter is de beste personen te vinden in alle geledingen van de club. Een van de prima voorbeelden dat dat gelukt is is bijvoorbeeld Koeman.' Komende zondag komt uitgerekend Liverpool, dat drie spelers van Southampton overnam, op bezoek op St. Mary's.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.