Rutten: 'Wedstrijd typeert onze tweede seizoenshelft'

De tweede plek lijkt definitief uit het zicht voor PSV. In de uitwedstrijd bij Heerenveen kwamen de Eindhovenaren woensdag niet verder dan 2-2. Trainer Fred Rutten: 'Ik ben zeer teleurgesteld.'

Rutten: 'Wedstrijd typeert onze tweede seizoenshelft'

Volgens de coach was het duel in het Abe Lenstra Stadion wat PSV betreft een herhaling van zetten. 'Deze wedstrijd is een beetje het beeld van PSV in de tweede helft van het seizoen. Heel veel kansen creëren, heel moeizaam scoren en makkelijk doelpunten weggeven. Dat is de analyse. Vandaag was daarvan een kopie', zegt hij op de clubwebsite.

Vooral de manier waarop PSV de goals incasseerde, was Rutten een doorn in het oog. 'Dat is niet van het niveau dat bij PSV hoort en zeker niet bij de top.'

Gerald Sibon en Pavel Wojciechowski tekenden voor de Friese goals. Sibon gaf met het doelpunt tegen zijn voormalige werkgever zijn 400e competitiewedstrijd in het betaalde voetbal extra cachet.

PSV sluit het seizoen af met wedstrijden tegen Groningen (thuis) en AZ (uit). Alleen wanneer Ajax en FC Twente beide wedstrijden verliezen, kunnen de Eindhovenaren nog stijgen op de ranglijst.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen