Tweede plaats verdwijnt uit zicht voor PSV na remise

In een aantrekkelijk duel speelden SC Heerenveen en PSV met 2-2 gelijk. Voor de Eindhovenaren lijkt met de remise de tweede plaats inmiddels buiten bereik.

PSV startte sterk aan de wedstrijd en leek het initiatief naar zich toe te trekken, zonder dat het echte grote kansen creëerde. Naarmate de eerste helft vorderde kwam de Friese ploeg beter in het spel en was het met Gerald Sibon en Hernán Losada een aantal keer gevaarlijk. Gescoord werd er in de eerste helft niet.

De doelpunten vielen na rust. Binnen een minuut namen de Eindhovenaren de leiding. Ola Toivonen bezorgde de bal vanaf rechts bij Balázs Dzsudzsák en voor de Hongaar was het een koud kunstje de 0-1 binnen te tikken. Lang konden de gasten niet genieten van de voorsprong. Zestig seconden later stond het alweer gelijk. Gerald Sibon kopte uit de voorzet van Roy Beerens binnen.

Tien minuten later kwam PSV opnieuw op voorsprong. Stanislav Manolev bekroonde een zelf opgezette aanval met een doelpunt en opnieuw was Toivonen de aangever. Dit keer konden de gasten iets langer genieten van de voorsprong. Welgeteld vijf minuten later was het weer gelijk. Invaller Pjotr Wojciechowski tikte binnen na een knappe actie van rechtsback Daryl Janmaat.

Het was meteen het startsignaal voor een aantal aanvalsgolven richting het doel van PSV-goalie Andreas Isaksson. De Friezen speelden vol op de winst en het mocht een klein mirakel genoemd worden dat de winnende treffer uitbleef. Grote mogelijkheden waren aan Roy Beerens en Gerald Sibon niet besteed.

Het puntenverlies betekent voor PSV dat de tweede plaats zo goed als zeker buiten bereik is. Het gat naar Ajax, dat met 0-2 van Willem II won, is met nog twee duels te spelen gegroeid naar vijf punten. De Eindhovenaren krijgen zondag bezoek van FC Groningen.