Rutten ziet beleidsbeslissingen als onneembare hobbels

Het seizoen van PSV lijkt op een teleurstelling uit te lopen. Lang ging het elftal van trainer Fred Rutten soeverein aan kop, maar inmiddels zijn de Eindhovenaren voorbij gestreefd door Ajax en FC Twente.

Rutten ziet beleidsbeslissingen als onneembare hobbels

Rutten geeft in De Telegraaf aan dat enkele beleidsbeslissingen in Eindhoven bij hebben gedragen aan de mindere prestaties. Met name de onrust die werd veroorzaakt bij het ontmantelen van de directie door de raad van commissarissen en het niét kunnen investeren in de winterstop zijn in de ogen van de trainer doorslaggevende factoren.

Zo had Rutten graag een vervanger gehaald voor de aan cocaïne verslaafde Jonathan Reis. Maar de raad van commissarissen stelde de financiële middelen hiervoor niet ter beschikking. Ook het (onvermijdbare) vertrek van Danko Lazovic heeft PSV volgens Rutten geen goed gedaan. 'Hij was een speler die het randje opzocht in grote wedstrijden en zo iemand hebben we na zijn vertrek soms gemist.'

Omdat PSV op een derde plaats – en dus géén plaatsing voor de voorronde Champions League – lijkt af te stevenen, zal er deze zomer ook weinig ruimte zijn om te investeren. 'Door creatief te zijn, kun je ook oplossingen vinden', houdt Rutten de mogelijkheid tot versterkingen open. 'Ik sta open voor constructies zoals PSV en Chelsea die in het verleden met Alex hebben bedacht.'

Woensdag speelt PSV de uitwedstrijd bij Heerenveen. Bij verlies is de titel definitief uit zicht. PSV heeft drie punten achterstand op Ajax. Ook de Amsterdammers komen woensdag in actie, uit bij Willem II.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen