Rutten brengt met Labyad en Olfers 'nieuw bloed'

Zakaria Labyad (foto) zet een volgende stap in zijn nog jonge carrière en is volwaardig lid van de A-selectie van PSV. Steve Olfers maakt dezelfde promotie in Eindhoven.

Rutten brengt met Labyad en Olfers 'nieuw bloed'

In het vertrek van Danko Lazovic naar Zenit Sint-Petersburg zag trainer Fred Rutten aanleiding enkele spelers door te schuiven. 'Nieuw bloed kan verfrissend werken', aldus de coach. 'Meer jongens zijn dichterbij gekomen, nu de plek van Lazovic open is. In het verlengde daarvan hebben we Labyad toegevoegd aan onze kleedkamer.'

Labyad trainde al langer met de A-selectie en maakte in de Europa League tegen Hamburger SV zijn debuut in de hoofdmacht van PSV. De zestienjarige middenvelder wordt nu definitief naar de A-selectie overgeheveld.

'Het is aan hem hoe hij ermee omgaat', zei Rutten. 'Hij is volop in ontwikkeling. Ik maak hem niet groter dan hij is, maar hij is zeer getalenteerd. Zoals ook anderen regelmatig op de deur kloppen en dat is een goed gegeven.'

Net als Labyad maakt Steve Olfers (28) de overstap van Jong PSV naar de A-selectie. De verdediger streek neer in Eindhoven nadat pogingen in de winterstop een nieuwe club te vinden op niets waren uitgelopen. Met de beloftes heeft Olfers zodanig indruk gemaakt dat hij de overstap maakt naar de A-selectie. De verdediger speelt op amateurbasis voor PSV.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen