Rutten kiest voor aanvallers Basaçikoglu en Manu

Reacties

Bilal Basaçikoglu (rechts op de foto met Luke Wilkshire) en Elvis Manu krijgen van trainer Fred Rutten de voorkeur in de aanval bij Feyenoord tijdens de seizoensopening op bezoek bij ADO Den Haag. Dat gaat ten koste van Ruben Schaken en Mitchell te Vrede.

Rutten kiest voor aanvallers Basaçikoglu en Manu

Zowel Te Vrede als Schaken had in de voorgaande wedstrijden in de voorronde Champions League tegen Besiktas nog een basisplaats. Schaken startte in Rotterdam nog als rechtsback en in Turkije op zijn vertrouwde rechtsbuiten-positie. Te Vrede bezette tijdens beide duels de spitspositie.

Tegen Den Haag kiest Rutten echter voor nieuweling Basaçikoglu (kwam over van SC Heerenveen) als rechtsbuiten en mag Manu het proberen in de punt van de aanval. In de verdediging nog een nieuw gezicht. Luke Wilkshire, in het verleden actief namens FC Twente, begint als rechtsachter. Sven van Beek, Joris Mathijsen en Terence Kongolo completeren de defensie.

Ook bij ADO Den Haag een paar nieuwe gezichten. Trainer Henk Fraser ruimt direct basisplaatsen in voor de nieuwelingen Thomas Kristensen (FC Kopenhagen) en Martin Hansen (FC Nordsjælland). Zowel de Deense middenvelder als de Deense doelman debuteert in de Eredivisie.

Opstellingen:
ADO Den Haag: Hansen; Malone, Wormgoor, Zuiverloon, Meijers; Alberg, Kristensen, Jansen; Van Duinen, Kramer, Schet.
Feyenoord: Mulder; Wilkshire, Van Beek, Mathijsen, Kongolo; Clasie, Immers, Vilhena; Basaçikoglu, Manu, Boëtius.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.