Rutten afzijdig bij ophef Vitesse: 'Altijd goed gehad'

Reacties

Voormalig Vitesse-trainer Fred Rutten wil niet op de in Arnhem ontstane ophef ingaan. Ex-eigenaar Merab Jordania stelde dinsdag nog dat Vitesse in zijn tijd geen kampioen mocht worden van Chelsea, waarmee de club nauwe banden onderhoudt.

Rutten afzijdig bij ophef Vitesse: 'Altijd goed gehad'

'Ik wilde kampioen worden met Vitesse, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen', zei Jordania.

Rutten, die volgend seizoen als trainer van Feyenoord aan de slag gaat, was onder Jordania coach in het seizoen 2012/13. Daarin deed Vitesse mee om de landstitel, na de helft van de competitie was de achterstand op toenmalig koploper PSV maar twee punten. In de tweede seizoenshelft ging het minder en uiteindelijk werd Rutten met Vitesse vierde met twaalf punten achterstand op kampioen Ajax.

Rutten wil niet ingaan op de aantijgingen die Jordania deed. 'Ik heb het altijd goed gehad bij de club', toont hij Vitesse nog altijd een warm hart toe te dragen.

De KNVB heeft al aangekondigd navraag te gaan doen bij Vitesse naar de invloed van Chelsea, dat de nodige verhuurde spelers in Arnhem  heeft rondlopen. Ook eigenaar Alexander Chigirinskiy, de opvolger van Jordania, onderhoudt er nauwe contacten met Chelsea op na.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.