Chelsea ontkent aantijgingen van Jordania

Reacties

In navolging van Vitesse heeft ook Chelsea ontkend dat de Londenaren de dienst uitmaken in Arnhem. Voormalig eigenaar Merab Jordania stelde dinsdag nog dat Vitesse in zijn tijd geen kampioen mocht worden. Naar aanleiding van de uitspraken van de Georgiër gaat de KNVB opheldering vragen bij Vitesse, zo liet de voetbalbond dinsdag weten.

Chelsea ontkent aantijgingen van Jordania

In het veelbesproken interview in De Telegraaf  vertelt Jordania (foto): 'Ik wilde kampioen worden met Vitesse, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen.' In navolging van Jordania schaarde ook voormalig technisch directeur Ted van Leeuwen zich achter de woorden van zijn ex-voorzitter. Opvallend is dat de KNVB zowel Jordania als Van Leeuwen nog niet in het onderzoek betrekt, maar zich allereerst richt tot Vitesse.

Namens de Arnhemse club sprak Bert Roetert, voorzitter van de raad van commissarissen, al van een 'slechte 1 april-grap' en ontkende hij stellig dat de aantijgingen kloppen.

Ook Chelsea ontkent. In een verhaal van The Guardian  laat een woordvoerder namens de Londense grootmacht weten dat 'Vitesse een onafhankelijke club is. Voor de huurlingen van Chelsea zou het daarom alleen maar goed zijn als Vitesse de Champions League haalt. Verder doet de club er geen uitspraken over.'

Bij Chelsea zal de leiding evenwel niet blij zijn met de ophef. De clubs houden nauw contact over de situatie. Vitesse biedt onderdak aan de nodige Chelsea-huurlingen en van de huidige eigenaar Alexander Chigirinskiy, de opvolger van Jordania, is bekend dat hij nauwe banden heeft met de Londense club, die in het bezit is van zijn landgenoot Roman Abramovich.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.