KNVB gaat invloed Chelsea bij Vitesse onderzoeken

Reacties

De KNVB gaat navraag doen bij Vitesse over de uitspraken van voormalig eigenaar Jordania. De Georgiër zei onder meer dat de Arnhemmers van Chelsea geen kampioen mogen worden.

KNVB gaat invloed Chelsea bij Vitesse onderzoeken

Vitesse biedt onderdak voor de nodige Chelsea-huurlingen en van de huidige eigenaar Alexander Chigirinskiy is bekend dat hij nauwe banden heeft met de Londense club.

'Ik wilde kampioen worden met Vitesse, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen', vertelde Jordania in De Telegraaf.

'De KNVB en Vitesse hebben afgesproken op korte termijn hierover in gesprek te gaan. Na dit gesprek zal het bestuur betaald voetbal bepalen of de KNVB nader onderzoek nodig acht', zo laat de voetbalbond weten. 'Het bewaken van de onafhankelijkheid, zelfstandigheid en continuïteit van de clubs zijn speerpunten in het beleid van de KNVB.
 
'Een aandelenoverdracht valt onder de meldingsplicht van een betaald voetbal organisatie. Er is geen formele goedkeuring van de KNVB nodig, maar de KNVB vroeg Vitesse wel informatie te overleggen op grond waarvan kon worden beoordeeld of de nieuwe aandeelhouder zeggenschap heeft in andere betaaldvoetbalorganisaties', geeft de KNVB aan dat ook de aandelenoverdracht van Jordania aan Chigirinskiy is gemonitord.

'De reglementen stellen namelijk dat het, in het kader van de onafhankelijkheid, niet is toegestaan dat een persoon functioneel verbonden is bij verschillende BVO's in Nederland of het buitenland. Ook moest de club een zogeheten positieve verklaring omtrent het gedrag (of een daarmee in het buitenland verkregen vergelijkbare verklaring) bij de KNVB indienen', zo besluit het statement. Mogelijk wordt een en ander zodoende nog eens onder de loep genomen door de KNVB.

In de nieuwe editie van Voetbal International, die woensdag bij de abonnees wordt bezorgd en in de winkels ligt, een uitgebreide reportage over Vitesse. In en rondom Arnhem zijn steeds meer mensen bang voor een FC Anzhi-scenario.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.