Jordania: 'Ik vocht voor Vitesse, zoals Cruijff voor Ajax'

Reacties

Na zijn stadionverbod bij Vitesse voelt Merab Jordania zich gedwongen duidelijkheid te verschaffen over de rol van Chelsea bij de Arhnemse club.

Jordania: 'Ik vocht voor Vitesse, zoals Cruijff voor Ajax'

Jordania mag zich niet meer ophouden in het Gelredome nadat hij had gedreigd directeur Joost de Wit de handen af te hakken. De Georgiër, die eind vorig jaar onverwachts zijn aandelen in de Arnhem club overdeed aan Alexander Chigirinskiy, noemt de aantijging uit zijn verband gerukt.

'Natuurlijk heb ik spijt van wat ik geroepen heb. Omdat ik Joost en Londen nu een stok heb gegeven om de hond mee te slaan', zegt Jordania in De Telegraaf. 'Maar aan de andere kant ben ik blij. Nu dwingen ze mij om het ware verhaal te vertellen.'

'Ik vocht voor Vitesse, zoals Johan Cruijff vocht voor Ajax toen Ten Have op het toneel verscheen. Alleen ik heb mijn gevecht verloren. Ik had met grotere machten te maken', aldus de Georgiër.

Want Jordania heeft naar eigen zeggen het beste voor met Vitesse, maar werd in zijn ambities gedwarsboomd door Chelsea. 'Ik wilde kampioen worden met Vitesse, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen.'

Dat laatste heeft te maken met de UEFA-reglementen die niet toestaan dat twee clubs met dezelfde eigenaar aan hetzelfde toernooi deelnemen. En Chelsea wil Vitesse alleen gebruiken als opleidingsclub. Dat was ook de reden voor het afscheid van Fred Rutten als trainer.

'Hij begrijpt nu waarom dingen vorig jaar zo liepen', zegt Jordania. 'En ik snap ook waarom hij bij Vitesse niet verder wilde. Hij kreeg door dat hij moest opleiden en meer niet. Hij zou nooit de kans krijgen om kampioen te worden.'

In de nieuwe editie van Voetbal International, die woensdag bij de abonnees wordt bezorgd en in de winkels ligt, een uitgebreide reportage over Vitesse. In en rondom Arnhem zijn steeds meer mensen bang voor een FC Anzhi-scenario.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.