Vitesse weerlegt uitspraken Jordania: 'Slechte 1 april-grap'

Reacties

Vitesse ontkent dat de club geen kampioen mag worden. De clubleiding van de Arnhemmers reageert op de uitlatingen van voormalig Vitesse-eigenaar Merab Jordania. Bert Roetert, voorzitter van de raad van commissarisen, spreekt van een zeer slechte 1 april-grap.

Vitesse weerlegt uitspraken Jordania: 'Slechte 1 april-grap'

'Het competitie-element en de onvoorspelbaarheid zijn beginwaarden van de sport', aldus Roetert op de clubwebsite. 'Juist de wedstrijdspanning en passie maken sport immens populair. Net als elke club wil Vitesse zo veel mogelijk wedstrijden winnen, met zo goed mogelijk spel.'

Dinsdagochtend verscheen een opvallend en inmiddels veel besproken interview met Merab Jordania in Telegraaf. 'Ik wilde kampioen worden met Vitesse, maar Londen wilde dat uiteindelijk niet. Ambitie is prima, maar Vitesse mag niet bij Chelsea in de Champions League komen', liet Jordania weten. In navolging van Jordania schaarde ook voormalig technisch directeur Ted van Leeuwen zich achter de woorden van zijn ex-voorzitter.

Schuldige
'Er is geen reden om aan te nemen dat Vitesse op last van Chelsea niet de Champions League in kan', reageert Roetert. De voorzitter van de rvc schrijft de huidige financiële situatie vervolgens volledig op het conto van Jordania, die vorig jaar wegging bij Vitesse en de aandelen overdroeg aan Alexander Chigirinsky.

'De afgelopen drie jaar is Vitesse door de tomeloze ambities van Jordania financieel dusdanig uit balans gebracht, dat bijna niet meer aan de regels van Financial Fair Play kon worden voldaan. Korte termijn effectbejag en een mix van eigen- en clubbelang gingen voor continuïteit. Met dat opportunisme is de club in de problemen gekomen', legt Roetert uit.

Vitesse betreurt de commotie, met name voor de achterban. 'Als bestuur hopen we dat we met z’n allen zo snel mogelijk kunnen focussen op waar het om gaat: voetbal. We willen de basis leggen voor successen op de lange termijn', besluit Roetert.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.