Rummenigge ziet in 'vriend' Platini goede FIFA-president

Reacties

Hoewel de European Club Association uiteraard geen stem heeft bij de FIFA-verkiezing van volgend jaar, zou Karl-Heinz Rummenigge het toejuichen als UEFA-voorzitter Michel Platini op 26 februari wordt verkozen tot de opvolger van Sepp Blatter.

Rummenigge ziet in 'vriend' Platini goede FIFA-president

'Platini zou een goede FIFA-president zijn', zei Rummenigge dinsdag bij het bekendmaken van zijn aanblijven als voorzitter van de ECA, het samenwerkingsverband van de Europese clubs. 'We hebben in het verleden een goede relatie opgebouwd met de UEFA en vooral met Platini', verklaarde de preses van Bayern München zijn voorkeur voor de Fransman. 'We mogen niet vergeten dat hij een van de oprichters van de ECA is.'

De voorkeur voor Platini is toch ook wel weer opmerkelijk. Want: 'Tijdens onze professionele carrière zijn we ook enkele keren elkaars tegenstanders geweest, maar vandaag is onze verstandhouding uitstekend. Je zou kunnen zeggen dat we vrienden zijn. We hebben veel respect voor elkaar, maar we kennen zijn programma nog niet', besloot Rummenigge zijn steunbetuiging.

Karl-Heinz Rummenigge en Michel Platini als aanvoerders van West-Duitsland en Frankrijk voorafgaand aan de halve finale van het WK '86 in Mexico.
Karl-Heinz Rummenigge en Michel Platini als aanvoerders van West-Duitsland en Frankrijk voorafgaand aan de halve finale van het WK '86 in Mexico.

Platini is over krap een half jaar de topfavoriet om te worden verkozen tot FIFA-president. De Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon lijkt zijn voornaamste uitdager. Behalve Platini en Chung hopen ook oud-voetballers Zico (Brazilië), Segun Odegbami (Nigeria) en David Nakhid (Trinidad & Tobabo) dan ten tonele te verschijnen. Musa Bility, voorzitter van de Liberiaanse bond, prins Ali, in mei nog de uitdager van Blatter en de Zuid-Afrikaan Tokyo Sexwale overwegen zich ook kandidaat te stellen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.