Blatter dient Chung van repliek: 'Hij was onderdeel van FIFA'

Reacties

Sepp Blatter heeft in een verklaring van de FIFA gereageerd op de aantijgingen van Mong-Joon Chung. De scheidend voorzitter van de wereldvoetbalbond vindt het niet gepast dat zijn Zuid-Koreaanse kandidaat-opvolger de FIFA maandag tijdens de lancering van zijn verkiezingscampagne een corrupte organisatie noemde en de aanval opende op zijn concurrent Michel Platini.

Blatter dient Chung van repliek: 'Hij was onderdeel van FIFA'

'Het is op zijn minst verontrustend om Chung Mong-Joon de FIFA te horen beschrijven als een corruptie organisatie', stelt Blatter in het FIFA-statement. 'Zeker als men zich bedenkt dat hij, en dat kan Chung zeker niet vergeten zijn, gedurende zeventien jaar vice-voorzitter van de FIFA was van 1994 tot en met 2011.'

Chung opende tijdens het evenement ook de aanval op Michel Platini en Blatter zelf. Platini had volgens zijn Zuid-Koreaanse tegenstrever de corruptie moeten aanpakken, terwijl hij Blatter met zijn jarenlange bewind de hoofdoorzaak noemde van alle misstanden van de FIFA. 'Aangaande de persoonlijke aanvallen gemaakt door Chung wil ik niet meer zeggen dan dat dit respectloos is naar alle betrokkenen toe', stelde Blatter in het statement.

Daarmee veegt Blatter niet alleen zijn eigen straatje schoon, maar verdedigt hij indirect ook Platini, terwijl de Zwitser en de Fransman ook op ramkoers liggen. Volgens de Duitse krant Die Welt is vanuit het hoofdkantoor van de FIFA een weinig vleiend rapport over de Fransman verspreid onder verschillende media. Met name diens betrokkenheid bij de toewijzing van het WK 2022 aan Qatar staat ter discussie. De FIFA heeft op verzoek van de UEFA inmiddels een onderzoek gestart naar het artikel dat luistert naar de naam Platini: lijk in de kast.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.