UEFA wil opheldering over belastend artikel over Platini

Reacties

De UEFA wil dat de FIFA een onderzoek instelt naar de herkomst van een belastend artikel over Michel Platini. Het artikel zou vervaardigd zijn op de burelen van de FIFA en zijn aangeboden bij diverse Zwitserse kranten.

UEFA wil opheldering over belastend artikel over Platini

Volgens Welt am Sonntag is de auteur van het artikel onbekend, maar is het stuk mogelijk vervaardigd in opdracht van scheidend FIFA-president Sepp Blatter. Platini is de belangrijkste kandidaat om Blatter op te volgen. Er wordt op 26 februari een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond verkozen.

UEFA-secretaris Gianni Infantino heeft de FIFA per brief verzocht een onderzoek in te stellen naar de herkomst van het artikel, genaamd 'Platini: lijk in de kast'. 'We zijn bezorgd over een mogelijke lastercampagne tegen Platini', aldus een zegsman van de UEFA tegen Reuters. 'We hebben de FIFA daarom gevraagd de oorsprong van dit artikel te onderzoeken.'

In een interview met de Volkskrant beweerde Blatter deze week dat zijn broer onlangs is geïntimideerd door Platini. "Hij (Platini, red.) zei: vertel Sepp dat hij moet aftreden, anders gaat hij de gevangenis in", aldus Blatter, die al enige tijd gebrouilleerd is met de Franse oud-voetballer.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.