Blatter claimt intimidatie door Platini

Reacties

Sepp Blatter zegt dat zijn familie is geïntimideerd door UEFA-voorzitter Michel Platini. De scheidend president van de FIFA doet die bewering in een interview met de Volkskrant.

Blatter claimt intimidatie door Platini

Platini zou Blatters broer Peter op 29 mei hebben aangesproken tijdens het verkiezingscongres in Zürich. 'Hij (Platini, red.) zei: vertel Sepp dat hij zich moet terugtrekken voor de verkiezing, anders gaat hij de gevangenis in', aldus de FIFA-baas.

Blatter werd twee dagen na het vermeende voorval alsnog herkozen als president van de FIFA, door zijn enige concurrent en de door Platini gesteunde Ali Bin Al-Hussein af te troeven. Het congres in Zürich werd overschaduwd door de arrestatie van zeven FIFA-officials. Vanwege de nasleep die dat schandaal veroorzaakte maakte Blatter kort na de verkiezingen zijn vertrek bij de FIFA bekend.

De Zwitser zit tot 26 februari, dan wordt een nieuwe voorzitter verkozen, op het pluche bij de wereldvoetbalbond. De belangrijkste kandidaat om hem op te volgen is uitgerekend Platini, die niet op de aantijgingen van Blatter wilde reageren.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.