FIFA start onderzoek naar belastend artikel over Platini

Reacties

De ethische commissie van de FIFA gaat een onderzoek instellen naar een belastend artikel over Michel Platini. Dat doet de wereldvoetbalbond op verzoek van de UEFA, de Europese bond waarvan de Fransman voorzitter is.

FIFA start onderzoek naar belastend artikel over Platini

Het artikel met als kop 'Platini: lijk in de kast' zou zijn vervaardigd op de burelen van de FIFA en zijn aangeboden bij diverse Zwitserse kranten. Volgens Welt am Sonntag is de auteur van het artikel onbekend, maar is het stuk mogelijk vervaardigd in opdracht van scheidend president Sepp Blatter.

UEFA-secretaris Gianni Infantino verzocht de FIFA per brief een onderzoek in te stellen naar de herkomst van het artikel. De ethische commissie van de wereldvoetbalbond geeft daar nu gehoor aan. Die commissie is een autonome tak van de wereldvoetbalbond. Desondanks doet het instituut nu dus wel onderzoek naar een FIFA-gerelateerd incident.

Platini geldt als de belangrijkste kandidaat om Blatter op te volgen. Er wordt op 26 februari een nieuwe voorzitter van de wereldvoetbalbond verkozen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.