Prins Ali ziet kansen: 'Als verkiezingen zuiver verlopen'

Reacties

Prins Ali denkt goede kansen te hebben de nieuwe FIFA-president te worden, mits de nieuwe verkiezingen eerlijk verlopen. In mei verloor hij nog van Sepp Blatter, die zijn functie een paar dagen later weer beschikbaar stelde.

Prins Ali ziet kansen: 'Als verkiezingen zuiver verlopen'

De Jordaniër Ali bin-Al Hussein deed zijn uitspraken op de beurs Soccerex, die op dit moment wordt gehouden in Manchester. 'Als de verkiezingen correct, zuiver en goed georganiseerd verlopen, denk ik dat ik ze kan winnen', sprak de prins vol vertrouwen. 'Ik ben nu nog met de nationale bonden in gesprek en luister goed naar hun meningen.'

Volgens de BBC gaat prins Ali zich deze week officieel kandidaat stellen voor de FIFA-verkiezingen van 26 februari, waar een opvolger van Blatter wordt gekozen. De Zwitser (79) trad een paar dagen na zijn herverkiezing terug omdat hij zich naar eigen zeggen niet gesteund voelde vanuit de voetbalwereld. 

De Fransman Michel Platini en de Zuid-Koreaan Chung Mong-Joon zijn tot nu toe de enigen die zich officieel kandidaat hebben gesteld voor de nieuwe verkiezingen. Prins Ali heeft echter weinig vertrouwen in die twee. Tot en met 26 oktober kunnen gegadigden zich aanmelden. Daarvoor hebben zij de steun nodig van vijf bij de FIFA aangesloten landen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.