Rooney zit niet lang zonder werk en keert terug in het Championship

Reacties

Birmingham City heeft Wayne Rooney aangesteld als nieuwe manager. De 37-jarige Engelsman is de opvolger van John Eustace, die dinsdag aan de kant werd geschoven. Rooney tekent voor drieënhalf jaar.

Rooney zit niet lang zonder werk en keert terug in het Championship
© Pro Shots

Eustace deed het helemaal niet zo slecht, want de club staat op dit moment zesde in het Championship en plaatste zich vorig seizoen nog voor de play-offs om promotie naar de Premier League. Afgelopen jaar hebben de nodige veranderingen plaatsgevonden bij Birmingham City. Met Tom Wagner kreeg de club een Amerikaanse eigenaar, terwijl NFL-ster Tom Brady een minderheidsaandeel in de club kocht.

Het wegsturen van Eustace lijkt te maken te hebben met Wagner, die volgens Engelse media een manager met meer internationale allure voor zijn club wil. Rooney was tot zondag coach van DC United, waar hij er voor het tweede seizoen op rij niet in slaagde om de play-offs van de MLS te bereiken. De clublegende van Manchester United was 53 duels manager van de Amerikaanse club en won er slechts 14, terwijl er liefst 26 keer werd verloren.

Rooney wordt bij Birmingham City de zesde manager in iets meer dan vijf jaar tijd. Gary Rowett was in 2016 de laatste manager die het twee seizoenen wist vol te houden bij The Blues. Volgens verschillende Engelse media zou Rooney Ashley Cole en John O'Shea met zich mee willen nemen naar Birmingham City.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Meer Birmingham City
Meer over Birmingham City
Meer Championship
Meer over Championship
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.