Rooney geïrriteerd over discussie rond spitspositie

Reacties

Wayne Rooney snapt de ophef rond zijn persoon niet zo. Hoewel de aanvaller van Manchester United erkent dat hij nog niet in topvorm is, vindt hij de discussie over zijn rol als spits maar overdreven.

Rooney geïrriteerd over discussie rond spitspositie

Deze zomer vertrokken Radamel Falcao en Robin van Persie bij de club van manager Louis van Gaal, die vorig seizoen nog geregeld met Rooney als middenvelder speelde. Javier Hernández en jongeling James Wilson lijken bovendien geen optie voor Van Gaal als basisspelers. Daarom mocht de geblokte Engelsman in alle drie de officiële duels van dit seizoen in de spits starten. Scoren deed Rooney tegen Tottenham Hotspur (1-0), Aston Villa (0-1) en Club Brugge (Champions League, 3-1) nog niet.

Hoewel United drie keer won, kwam er kritiek op Rooney. De roep om een nieuwe spits werd daarbij aangewakkerd. 'Ik heb een slechte wedstrijd gespeeld en iedereen valt daar direct over', stelt Rooney ietwat geïrriteerd in de Engelse pers. 'Ik ben een eerlijke jongen. Ik weet wanneer ik goed speel en wanneer niet. En tegen Aston  Villa was het slecht. Dinsdag was het beter; met wat geluk had ik twee keer gescoord.'

De ervaren Engelsman snapt de ophef ook niet. 'We zijn pas drie wedstrijden onderweg. De doelpunten gaan wel komen. Ik weet wat er gevraagd wordt in de spits. Hopelijk kan ik zaterdag tegen Newcastle wel mijn stempel drukken', aldus Rooney over het komende  thuisduel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.