'Magic Memphis de nieuwe koning van Old Trafford'

Reacties

Na het duel tussen Manchester United en Club Brugge (3-1) was er dinsdag geen enkele twijfel over wie de man van de wedstrijd was: Memphis Depay. Engelse kranten en prominenten uit de voetbalwereld zijn dan ook lyrisch over de jonge Nederlander.

'Magic Memphis de nieuwe koning van Old Trafford'

Na twee optredens in de Premier League waarin hij zich niet echt wist te onderscheiden, begon de eerste kritiek op Memphis al voorzichtig neer te dalen.  Na de twee goals en assist tegen Club Brugge lijken de negatieve geluiden als sneeuw voor de zon verdwenen.

De Engelse kranten komen de ochtend na de overwinning op de Belgische opponent superlatieven te kort om de prestatie van Memphis in woorden te vertalen. 'Magic Memphis brengt redding', kopt The Daily Star. 'Match of Depay, Memphis schittert voor United', schrijft The Daily Mirror, daarmee uiteraard verwijzend naar Match of the Day, de Engelse variant van Studio Sport. Metro heeft het over de magie van Memphis heeft.

'Manchester United-supporters zullen de tovenarij van de rechtspoot het beste vinden wat uit Memphis komt sinds Elvis zijn hit Jailhouse Rock uitbracht', stelt The Daily Telegraph. De Engelse krant is ook van mening dat Memphis de 'nieuwe koning' van Old Trafford kan worden. Match of the Day-presentator en voetballegende Gary Lineker is onder de indruk. 'Of het nu Memphis is, of Depay, dat was een geweldige goal', tweette de Engelsman na een van de treffers van Nederlandse smaakmaker.

Manager Louis van Gaal was na afloop in de wolken met het optreden van zijn pupil, al heeft de oefenmeester ook punten van kritiek. 'Als je scoort, ben je voor heel de wereld de held. Als manager denk ik dat we als team op het veld staan om te scoren. Ik kijk ook naar onnodig balverlies. Maar na vanavond wil ik hem kussen, als je twee goals maakt en een assist geeft ben je voor de iedereen de held. Voor een trainer is dat toch iets anders', aldus de trainer op de persconferentie na afloop.

De teamgenoten van de van PSV overgekomen buitenspeler haalden opgelucht adem dankzij het indrukwekkende optreden van hun ploeggenoot. Memphis nam zijn team bij de hand en hielp United voorbij Brugge. 'Hij is sterk op het veld en werkt hard om zich te verbeteren. Ik ben erg blij voor hem', vertelt Daley Blind.

Luke Shaw vormt als vleugelverdediger een tandem met Memphis en geniet van zijn gezelschap op de linkerflank. 'Het is geweldig om met hem te spelen. Hij kan een verdediger passeren en houdt ook van mijn aanvallende steun, die ik graag geef. Onze relatie is groeiende, na een paar wedstrijden begin ik te begrijpen hoe hij graag wil spelen', verklaart de back.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.