Rooney biedt excuses aan voor foto's met schaars geklede dames

Reacties

Wayne Rooney heeft zijn excuses aangeboden voor foto's die op social media zijn opgedoken. Daarop was de Engelse oud-international en huidige manager van Derby County te zien in een hotelkamer met een groepje jonge schaars geklede vrouwen.

Rooney biedt excuses aan voor foto's met schaars geklede dames
© Pro Shots

Volgens vertegenwoordigers van Rooney was het een poging om hem te chanteren. Er werd aangifte gedaan bij de politie, maar die liet dinsdag al weten dat het geen actie zal ondernemen. De 35-jarige oud-speler van Everton, Manchester United en DC United wil de zaak nu laten rusten en stelt dat hij een fout heeft gemaakt.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

'Ik ben naar een privéfeestje geweest met twee vrienden en wil graag mijn excuses aanbieden aan mijn familie en de club voor de foto's die zijn rondgegaan', vertelde Rooney woensdagavond na afloop van het oefenduel met Real Betis aan Sky Sports. 'Ik wil het nu achter me laten, het is afgehandeld en ik wil vooruit kijken.'

Er was in Engelse media ook sprake van dat het incident Rooney mogelijk zijn baan zou kosten bij Derby County, maar daar is geen sprake van. 'Ik ben Derby County dankbaar dat ze me de kans geven om de club terug te brengen waar zij hoort en zal alles in mijn macht doen om daarvoor te zorgen', aldus de opvolger van Phillip Cocu.

Geen spelers
Een makkelijke taak is dat niet. Derby County mocht vanwege een straf van de Engelse voetbalbond geen spelers aantrekken. Hoewel de Championship-club daar wegens alle coronaperikelen vervolgens nog dispensatie voor kreeg, kan Rooney nauwelijks over spelers beschikken. De huidige selectie telt slechts negen spelers, van wie twee keepers.

Tot overmaat van ramp blesseerde Rooney ook nog een van hen. Jason Knight staat drie maanden aan de kant na een tackle van zijn manager op de training. 'Dat soort dingen kan gebeuren. Spelers raken geblesseerd op het trainingsveld, dat hoort bij voetbal. Ik eis dat we trainen zoals we spelen. En als ik die eisen stel, raken er spelers geblesseerd.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Meer Derby County
Meer over Derby County
Meer W. Rooney
Meer over W. Rooney
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.