En toen waren er nog maar acht: Rooney blesseert eigen speler

Reacties

Wayne Rooney heeft zijn eigen glazen ingegooid door een eigen speler te blesseren op de training. De manager van Derby County deed (te) fanatiek mee tijdens een oefenvorm en blesseerde Jason Knight met een tackle. Op zich al een vervelende gebeurtenis, maar gezien de situatie bij Derby County al helemaal pijnlijk.

En toen waren er nog maar acht: Rooney blesseert eigen speler
© Pro Shots

Het was immers Rooney zelf die nog maar enkele dagen geleden de noodklok luidde over zijn selectiesituatie. De oud-spits klaagde over het feit dat er slechts negen senior players onder contract staan bij Derby County, twee daarvan zijn keeper. Na de charge van Rooney zijn er dus nog maar acht spelers over.

De enkelblessure van Knight (rechts op de hoofdfoto) is dusdanig ernstig, dat hij de eerste drie maanden van het nieuwe seizoen moet missen. Het is ook niet zo dat Derby County zomaar een vervanger kan aantrekken. De club is gestraft door de Engelse voetbalbond en mag geen spelers aantrekken, hoewel er vanwege de coronaperikelen wat soepeler opgetreden wordt deze zomer.

Er is echter weinig tijd voor de beleidsbepalers van Derby County, op 7 augustus is Huddersfield Town al de eerste tegenstander in het nieuwe seizoen van het Championship. Rooney nam de coachtaken vorig jaar over van Phillip Cocu, Derby County werd afgelopen seizoen 21ste op het tweede niveau.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.