Ronaldo voelt de hete adem van Messi weer in zijn nek

Reacties

Nog niet zo lang geleden leek er geen twijfel over te bestaan dat Cristiano Ronaldo als eerste speler de grens van honderd Europese treffers zou slechten, maar inmiddels is Lionel Messi de Portugese vedette van Real Madrid met rasse schreden genaderd.

Ronaldo voelt de hete adem van Messi weer in zijn nek

Ronaldo lag na zijn goals in de eerste twee Champions League-duels met Sporting Lissabon (2-1) en Borussia Dortmund (2-2) nog een straatlengte voor op Messi. Zowel in het tweeluik met Legia Warschau als tijdens het weerzien met zijn oude club Sporting op Portugese bodem, bleef de 31-jarige aanvaller echter droog staan. Ondertussen begon zijn 29-jarige tegenhanger bij Barcelona weer als vanouds te scoren.

De voorsprong van negen Europese treffers is daardoor als sneeuw voor de zon verdwenen. Terwijl Ronaldo (98 goals) maar bleef aanhikken tegen zijn jubileum, tilde Messi zijn totaal met zeven doelpunten in de dubbele confrontatie met Manchester City, het uitduel met Celtic en de slotwedstrijd van dinsdagavond tegen Borussia Mönchengladbach naar 96. En dus kan ook de Argentijn, volgend jaar in de knock-outfase, de jacht op zijn honderdste Europese treffer openen.

Wil Ronaldo zijn collega-ster gagarandeerd voor zijn, dan is de thuiswedstrijd tegen Borussia Dortmund voorlopig de laatste kans. Real moet winnen om nog eerste te worden in Groep F. En de man die met nummer 7 op zijn rug speelt moet scoren om te voorkomen dat de huidige groepsfase met twee treffers niet zijn minst productieve voor Real wordt, sinds hij in 2009 voor De Koninklijke tekende. Bovendien is het alweer acht jaar geleden dat Ronaldo voor het vierde CL-duel op rij niet zou scoren.

Vooralsnog zijn de rollen dit seizoen daardoor helemaal omgedraaid ten opzichte van de afgelopen jaargang. Toen was Ronaldo met in totaal zestien goals, waarvan elf in de poulefase, dé man om rekening mee te houden in het miljoenenbal en draaide Messi met slechts zes goals mee in zijn schaduw. Nu heeft de nummer 10 van Barcelona al tien keer gescoord en ligt de strijd om de topscorerslijst aller tijden van Europa én de Champions League (95 voor Ronaldo, 93 voor Messi) weer helemaal open.

Topscorers aller tijden in UEFA-competities
Speler Club(s) Duels Goals
Cristiano Ronaldo* Sporting/Man Utd/Real Madrid 139 98
Lionel Messi* Barcelona 115 96
Raúl Real Madrid/Schalke 04 161 76
Filippo Inzaghi Parma/Juventus/AC Milan 114 70
Andriy Shevchenko Dinamo Kiev/AC Milan/Chelsea 143 67
Gerd Müller Bayern München 71 62
Ruud van Nistelrooy H'veen/PSV/Man Utd/Real/HSV 92 62
Henrik Larsson Feyenoord/Celtic/Barça/Helsingborg 108 59
Thierry Henry AS Monaco/Arsenal/Barcelona 140 59
Eusébio Benfica 75 56

*spelers zijn nog actief. Goals in Europese bekertoernooien, voorrondes en Super Cup zijn allemaal meegeteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.