Griezmann, Messi en Ronaldo crème de la crème bij FIFA-prijs

Reacties

Cristiano Ronaldo, Lionel Messi en Antoine Griezmann zijn de drie overgebleven kanshebbers voor The Best FIFA Men's Player 2016, zo heeft de wereldvoetbalbond bevestigd. Op 9 januari wordt de winnaar bekendgemaakt.

Griezmann, Messi en Ronaldo crème de la crème bij FIFA-prijs

Sinds dit jaar is de FIFA niet meer betrokken bij de Gouden Bal-verkiezing, die eerder in samenwerking met France Football werd georganiseerd. Nu is het Franse medium alleen verantwoordelijk voor de organisatie.

De FIFA bracht eerder een shortlist naar buiten met 23 kanshebbers, onder wie Riyad Mahrez en Jamie Vardy. Zij speelden een hoofdrol in het sensationele kampioensjaar van Leicester City. De smaakmakers uit de Spaanse competitie krijgen van de aanvoerders en bondscoaches van de bij de FIFA aangesloten landen, het publiek en vertegenwoordigers van de media de voorkeur.

Griezmann imponeerde bij het Franse nationale elftal en Atlético Madrid, al verloor hij wel in zowel de EK-finale als die van de Champions League. Die toernooien werden door Cristiano Ronaldo met Portugal en Real Madrid gewonnen. Messi werd met Barcelona kampioen van Spanje en ging in de eindstrijd in de jubileumeditie van de Copa América met Argentinië onderuit tegen Chili.

Vrouwen
Ook de drie kandidaten voor de The Best FIFA Women's Player 2016 zijn bekend. De Duitse Melanie Behringer, die met haar land goud pakte op de Olympische Spelen, gaat de strijd aan met de Amerikaanse Carli Lloyd, die de prijs vorig jaar ook al won, en de Braziliaanse Marta.

Puskás Award
Ook het aantal kanshebbers op de Puskás Award, de prijs voor het mooiste doelpunt van het jaar, is teruggebracht tot drie. Bij die verkiezing viel Messi wel af. Vrijdagmiddag werd bekend dat de Braziliaan Marlone, Mohd Faiz Subri uit Maleisië en de Venezolaanse Daniuska Rodríguez kans maken op de trofee.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.