Griezmann zet Gouden Bal uit het hoofd: 'Die is voor Ronaldo'

Reacties

De winnaar van de Gouden Bal 2016 is volgens EK-topscorer Antoine Griezmann al bekend. De Fransman denkt dat Cristiano Ronaldo na het winnen van het Europees kampioenschap en de Champions League opnieuw met de persoonlijke onderscheiding aan de haal gaat.

Griezmann zet Gouden Bal uit het hoofd: 'Die is voor Ronaldo'

'Ik had die prijs stiekem ook wel in mijn hoofd, ja', bekende de man die zes keer doel trof tijdens het eindtoernooi in eigen land en daarmee de topscorerstitel voor zich opeiste. 'Ik wilde Europees kampioen worden. Dan had ik nog op de Ballon d'Or mogen hopen. Nu heb ik die prijs al wel uit mijn hoofd gezet.'

Want hoewel Griezmann veel lof kreeg voor zijn prestaties tijdens dit EK en zijn 32 doelpunten en zeven assists in 38 wedstrijden namens Atlético Madrid, weet ook hij dat je ook als speler wordt afgerekend op eremetaal. 'Ronaldo heeft de meest prestigieuze prijzen gewonnen dit seizoen', doelde de goaltjesdief van Les Bleus naast de Coupe Henri Delaunay ook op de Cup met de Grote Oren. In de finale van de Champions League bleek de Portugees met Real Madrid te sterk voor Griezmann en Atlético.

'Ik denk dus dat hij er wederom mee vandoor gaat', besloot Griezmann. Het zou de vierde keer zijn voor Cristiano Ronaldo, die Lionel Messi in 2008, 2013 en 2014 aftroefde in de strijd om de prestigieuze prijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.