Simeone noemt Griezmann als kandidaat voor Gouden Bal

Reacties

Atlético Madrid-coach Diego Simeone sprak na afloop van de 5-0 zege op Sporting Gijón van een goede teamprestatie, maar schoof toch Antoine Griezmann naar voren als uitblinker. Volgens de Argentijn zou de Fransman zelfs een beloning moeten krijgen voor zijn aanhoudende goede spel.

Simeone noemt Griezmann als kandidaat voor Gouden Bal

Vorig seizoen droeg Griezmann met liefst 32 goals in 54 officiële duels flink bij aan de goede prestaties van Atlético, dat in de Champions League in de finale na strafschoppen verloor van stadgenoot Real. Op het EK verloor hij vervolgens in de finale van Portugal.

Toch moeten de prestaties van Griezmann volgens Simeone niet onderschat worden. 'Vorig seizoen was hij in Europa al de beste speler met al die goals en assists. Ook nu trekt hij die lijn weer gewoon door. Ik hoop echt dat hij op de shortlist voor de Gouden Bal komt te staan. Dat verdient hij zeker', aldus Simeone.

Zaterdag was Griezmann twee keer trefzeker, waardoor hij na drie optredens in de Primera División op vier treffers staat. Atlético, dat midweeks nog met 0-1 won bij PSV, heeft door de tweede opeenvolgende zege acht punten uit vier duels.

Onlangs moest de 25-jarige Fransman Cristiano Ronaldo al voor laten. De Portugees, in beide gememoreerde finales van het vorige seizoen tegenstander van Griezmann, werd uitgeroepen tot Europees voetballer van het jaar.

Kort na het EK liet Griezmann al eens optekenen niet te geloven in winst van de Gouden Bal. 'Ik had die prijs stiekem ook wel in mijn hoofd, ja', bekende de man die zes keer doel trof tijdens het eindtoernooi in eigen land en daarmee de topscorerstitel voor zich opeiste destijds. 'Ik wilde Europees kampioen worden. Dan had ik nog op de Ballon d'Or mogen hopen. Nu heb ik die prijs al wel uit mijn hoofd gezet. Ronaldo heeft de meest prestigieuze prijzen gewonnen.' Het zou de vierde keer zijn voor Cristiano Ronaldo, die Lionel Messi in 2008, 2013 en 2014 aftroefde in de strijd om de prestigieuze prijs.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.