Honderdste Europese goal lonkt voor onhoudbare Ronaldo

Reacties

Cristiano Ronaldo kan dinsdagavond in de Champions League-wedstrijd tegen Legia Warschau een indrukwekkende mijlpaal bereiken. De 31-jarige sterspeler van Real Madrid heeft nog maar twee treffers nodig om de grens van honderd Europese doelpunten te slechten.

Honderdste Europese goal lonkt voor onhoudbare Ronaldo

Sinds Ronaldo anderhalf jaar geleden voormalig ploeggenoot Raúl onttroonde als topscorer aller tijden in alle UEFA-competities ging het hard met de productie van de Portugees. Na zijn treffer tegen Schalke 04 in maart 2015 stond de teller op 78, sindsdien was Ronaldo met maar liefst twintig doelpunten niet te stoppen. En dus staat hij inmiddels op eenzame hoogte op de Europese topscorerslijst.

Lionel Messi was lange tijd een geduchte concurrent, maar de 29-jarige linkspoot van Barcelona staat met 89 treffers inmiddels op een ruime achterstand op de tweede plaats. Dat komt met name door vorig seizoen, toen Messi zes keer scoorde in de Champions League en Ronaldo op weg naar de eindzege van Real Madrid maar liefst zestien keer.

Met Legia Warschau als eerstvolgende opponent is de kans groot dat Ronaldo snel verder uit het zicht raakt. De Poolse club verloor tijdens de eerste speelronde afgetekend van Borussia Dortmund (0-6) en was drie weken terug ook geen partij voor Sporting Lissabon (2-0). Ook in Estadio Santiago Bernabéu worden dinsdagavond veel doelpunten verwacht.

'Niet veel spelers krijgen de kans om in dit stadion te spelen', zei trainer Jacek Magiera tijdens de persconferentie. 'Ik ben blij dat we tegen Real Madrid spelen, zodat het Poolse voetbal de hele wereld over gaat. We willen bewijzen dat ook een Pools team goed voetbal kan spelen, maar Real Madrid is de grote favoriet.' Zeker als Ronaldo het op zijn heupen krijgt.

Topscorers aller tijden in UEFA-competities
Speler Club(s) Duels Goals
Cristiano Ronaldo* Sporting/Man Utd/Real Madrid 136 98
Lionel Messi* Barcelona 111 89
Raúl Real Madrid/Schalke 04 161 76
Filippo Inzaghi Parma/Juventus/AC Milan 114 70
Andriy Shevchenko Dinamo Kiev/AC Milan/Chelsea 143 67
Gerd Müller Bayern München 71 62
Ruud van Nistelrooy H'veen/PSV/Man Utd/Real/HSV 92 62
Henrik Larsson Feyenoord/Celtic/Barça/Helsingborg 108 59
Thierry Henry AS Monaco/Arsenal/Barcelona 140 59
Eusébio Benfica 75 56

*spelers zijn nog actief. Goals in Europese bekertoernooien, voorrondes en Super Cup zijn allemaal meegeteld.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.