Ronaldo troeft Messi af in strijd om Gouden Bal

Reacties

Cristiano Ronaldo is beloond met de Gouden Bal voor zijn geweldige vorm in het jaar 2013. De Portugese vedette van Real Madrid kreeg de prijs uitgereikt op het FIFA-gala in het Zwitserse Zürich.

Ronaldo troeft Messi af in strijd om Gouden Bal

Ronaldo (foto) troefde Lionel Messi af in de uitverkiezing. Daarmee waren de rollen eens omgedraaid, want de afgelopen vier jaar ging de Argentijn van Barcelona met de prijs aan de haal. In twee van die jaren werd Ronaldo tweede. Die eer was dit jaar aan Messi toebedeeld. Franck Ribéry van Bayern München werd derde.

Voor Ronaldo (28, op de foto boven gefeliciteerd door rivaal Messi) is het de eerste keer dat hij als speler van Real Madrid de Gouden Bal wint. Hij legde in 2008 ook al beslag op de prijs. In dat jaar won hij met Manchester United de Engelse titel en de Champions League.

Ronaldo kwalificeerde zich in 2013 met Portugal voor het WK en eindigde met Real Madrid tweede in de Primera Division. Hij maakte in het afgelopen jaar tien doelpunten voor zijn land in slechts negen interlands. Namens Real produceerde hij in vijftig duels liefst 59 doelpunten.

Is Ronaldo de terechte winnaar van de Gouden Bal, of had Messi of Ribéry de prijs volgens jou verdiend? Laat hieronder je mening achter.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.