Trefzekere Cristiano Ronaldo snoept CL-record af van Messi

De bloedvorm waarin Cristiano Ronaldo verkeert was dinsdagavond ook tegen Juventus bij vlagen weer zichtbaar. De aanvaller van Real Madrid snoepte in Turijn een Champions League-record van Lionel Messi af.

Trefzekere Cristiano Ronaldo snoept CL-record af van Messi

Cristiano Ronaldo liet bij het 2-2 gelijkspel in het Juventus Stadium zijn veertiende Champions League-doelpunt van dit kalenderjaar aantekenen. Dat is er eentje meer dan het competitierecord dat Lionel Messi sinds 2012 in handen had. De Argentijnse aanvaller van Barcelona tekende in dat jaar voor dertien doelpunten in twaalf wedstrijden.

Cristiano Ronaldo had voor zijn veertien doelpunten slechts tien wedstrijden nodig. In die reeks van tien duels kwam de Portugese geweldenaar alleen in het thuisduel met Borussia Dortmund (2-0 zege, return halve finale) niet tot scoren.

Record in groepsfase
Met acht doelpunten uit de eerste vier groepswedstrijden van dit Champions League-seizoen evenaarde Cristiano Ronaldo ook een record van Ruud van Nistelrooy, Filippo Inzaghi en Hernán Crespo. Die drie spelers maakten als eersten ooit acht goals in de poulefase van het miljoenentoernooi.

Cristiano Ronaldo kan dat record alleen in handen krijgen als hij ook in de resterende twee groepswedstrijden - thuis tegen Galatasaray en uit tegen FC Kopenhagen - het doel vindt. Aangezien de Portugees dit seizoen al 21 keer scoorde in zestien officiële wedstrijden voor De Koninklijke is de kans groot dat dat ook daadwerkelijk gebeurt.

Overigens is ook Zlatan Ibrahimovic nog in de race voor dat record. De Zweedse spits van Paris SG liet dinsdagavond in het thuisduel met Anderlecht (1-1) zijn zevende goal in de groepsfase van deze Champions League-editie aantekenen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen