Ronaldo maakt opnieuw kans op prestigieuze sportprijs

Reacties

Cristiano Ronaldo is genomineerd voor de Laureus World Sports Award. De dertigjarige Portugees kan de eerste voetballer ooit worden die de Oscar van de sport wint. Ook Duitsland, Real Madrid, Mario Götze en James Rodríguez kunnen op 15 april tijdens de uitreiking in Shanghai in de prijzen vallen.

Ronaldo maakt opnieuw kans op prestigieuze sportprijs

Ronaldo maakt na 2009 en 2014 voor de derde keer kans op de mondiale sportprijs. Waar de Wereldvoetballer van het Jaar in die jaren de eer aan de atleet Usain Bolt en Formule 1-coureur Sebastian Vettel moest laten, neemt de sterspeler van Real Madrid het dit keer op tegen Novak Djokovic (tennis), Lewis Hamilton (Formule 1), Renaud Lavillenie (atletiek), Rory McIlroy (golf) en Marc Márquez (motorracen).

In de categorie Team van het Jaar kunnen wereldkampioen Duitsland en Champions League-winnaar Real Madrid in de prijzen vallen. Zij hebben concurrentie van het Europese Ryder Cup-team (golf), het Mercedes-team van Hamilton (Formule 1), de basketbalploeg San Antonio Spurs en de Zwitserse Davis Cup-equipe (tennis).

Er zijn ook nog twee voetballers genomineerd voor de Breakthrough Award. Götze en James Rodríguez worden mogelijk beloond voor hun mondiale doorbraak op het WK van afgelopen zomer in Brazilië. Hun concurrenten komen respectievelijk uit het tennis (Marin Cilic en de Davis Cup-ploeg van Zwitserland), Formule 1 (Daniel Ricciardo) en het skiën (Mikaela Shiffrin).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.