Ronaldo geeft rondleiding, er zit muziek in Arsenal

Reacties

In de rubriek 'In de Kantlijn' verzamelt de redactie van VI.nl de laatste opmerkelijke voetbalberichten. Rare, leuke of opvallende quotes, enorme blunders, schitterende doelpunten of nieuws met een knipoog vind je hieronder. Veel plezier!

Ronaldo geeft rondleiding, er zit muziek in Arsenal

• Altijd al eens willen weten hoe Cristiano Ronaldo woont? In onderstaand filmpje toont hij een van zijn bescheiden optrekjes. De superster blijkt onder meer al helemaal klaar te zijn voor Kerst…

• De nodige clubs hebben hun achterban al getrakteerd op een kerstgroet. Ook Arsenal doet mee aan deze traditie. De Londense club brengt onder de noemer 'A Christmas SoundCech' een onvermoede kant van zijn spelers met een jamsessie met onder anderen Alexis Sánchez en natuurlijk Petr Cech.

• Het kan verkeren in het leven van een voetballer. De voormalige Italiaanse international Vincenzo Iaquinta zal bij menigeen herinnerd worden als trefzekere spits (89 goals in 269 Serie A-duels). Inmiddels zorgt hij voor andere berichten in de Italiaanse kranten. Hij moet in maart immers voor de rechter verschijnen vanwege zijn banden met de beruchte Calabrische maffia. Iaquinta, wiens vader ook verhoord zal worden, wordt onder meer illegaal wapenbezit ten laste gelegd. Hij zou immers twee geweren voor de maffia hebben bewaard. De inmiddels 36-jarige spits kwam tot veertig interlands en maakte deel uit van de Italiaanse ploeg die in 2006 wereldkampioen werd. Iaquinta speelde in Italië onder meer voor Udinese, Juventus en Cesena.

'Lionel Messi is exceptioneel, de rest zal moeten wachten tot hij een beetje minder wordt'
Edgar Davids (foto boven) geeft weliswaar hoog op van Cristiano Ronaldo maar in de ogen van de oud-international is het een uitgemaakte zaak wie de Gouden Schoen verdient als de beste van 2015 (FIFA.com).

'We hebben er alleen maar hard om gelachen. Dat soort dingen wordt altijd geschreven door een stel idioten.'
Nemanja Matic vertelt over een onderonsje met José Mourinho, met wie hij regelmatig in de clinch gelegen zou hebben bij Chelsea. Volgens de Servische middenvelder is daar niets van waar, zo vertelde hij tijdens de uitreiking van de award Voetballer van het Jaar in Servië. Wij vragen ons alleen wel af of de Portugese coach nog steeds zo opgewekt is. Hij werd immers ontslagen. (ESPN)

• Menig voetballer roept dat met het ondertekenen van zijn contract een droom uitkomt. Regelmatig is dat schone schijn, maar in het geval van Julian Lelieveld lijkt het recht uit zijn hart te komen. De achttienjarige Arnhemmer maakte in augustus in de Europa League tegen Southampton zijn debuut en tekende deze week bij tot medio 2020. Op de clubwebsite legt de verdediger uit waarom hij daar zo blij mee is. 'Ik ben altijd al Vitesse-supporter geweest, al vanaf mijn vierde. Vanaf mijn zevende speel ik in de jeugdopleiding. Sindsdien roep ik al dat ik voor Vitesse wil spelen. Bovendien heb ik ook al een aantal jaar een seizoenskaart. Ik heb mijn debuut al gemaakt, maar wil natuurlijk vast in het eerste spelen. Dat zou zeker een droom zijn die uitkomt.' (www.vitesse.nl)

'Bayern zit in een mooie situatie. Ze hebben nu een uitstekende coach en ze krijgen komende zomer een supercoach'
Giovanni Trapattoni feliciteert zijn oude club Bayern München met de aanstaande trainerswissel, waarbij Carlo Ancelotti in juni begint als opvolger van Pep Guardiola (Bild). 

• Ook AZ wenst iedereen goede dagen toe. De Alkmaarse club doet dat met een video waarin een oude bekende de kerstman is.

 'Ik snap niet waarom hij Martial op de rechterkant zet. Hij moet vaker voor het doel kunnen komen, scoren en juichen.'
Thierry Henry begrijpt helemaal niets van de keuzes van Louis van Gaal. Zo laat de manager van Manchester United Fransman Anthony Martial vanaf rechts spelen, maar vindt diens landgenoot dat hij in de punt van de aanval hoort te spelen. (Sky Sports)

• In de Premier League toont Petr Cech zich dit seizoen onder de lat bij Arsenal een zeer betrouwbare sluitpost. Maar in februari moet hij zijn doel proberen schoon te houden tegen een van de meest gevreesde voorste linies ter wereld, die van Barcelona. In de achtste finale van de Champions League treffen The Gunners de Catalanen, waar Neymar, Luis Suárez en Lionel Messi de aanval vormen. Cech vreest echter een andere Catalaan het meest.

• Dat heeft ongetwijfeld te maken met de halve finale-wedstrijd uit 2009 tussen Chelsea en Barcelona. Cech was toen nog werkzaam op Stamford Bridge en kreeg in de slotseconde deze fantastische goal tegen van Andrés Iniesta. Hierdoor drongen de Catalanen ten koste van The Blues door tot de finale. In de eindstrijd werd Manchester United uiteindelijk met 2-0 verslagen.

• Een andere speler die dit seizoen schittert in het shirt van Arsenal is Mesut Özil. De Duitse middenvelder bereidde vijftien doelpunten voor en is daarmee de assistkoning van de Premier League. Maandagavond tegen Manchester City (2-1 zege) was hij bij beide doelpunten als aangever betrokken. Op Twitter werd daar als volgt op gereageerd.

'Juventus is favoriet voor de titel, ik heb nooit gedacht dat zij geen kampioen meer zouden kunnen worden.'
• Volgens Napoli-coach Maurizio Sarri is Juventus de grootste kanshebber op de Italiaanse landstitel. De Oude Dame begon moeizaam aan het seizoen en bivakkeerde lange tijd in de middenmoot, maar is momenteel aan een indrukwekkende reeks bezig. Van de laatste officiële tien wedstrijden won de grootmacht uit Turijn er acht, één duel eindigde onbeslist en één keer werd er verloren. Momenteel bezet Juventus de vierde plaats, met drie punten minder dan koploper Internazionale. (Corierre dello Sport)

• Sky Sports heeft de beste elf Premier League-spelers van het seizoen tot nu toe bij elkaar gevoegd en daar zit geen enkele Nederlander bij. Toch is de Eredivisie vertegenwoordigd. Voormalig Ajacied Toby Alderweireld, de afgelopen zomer van Atlético Madrid overgekomen verdediger van Tottenham Hotspur, vormt namelijk het centrale duo met Chris Smalling van Manchester United.

• Sevilla-verdediger Adil Rami werd op Twitter 'te dik' genoemd. De Fransman bewees het tegendeel met beeldmateriaal. Overigens heeft de stopper de tweet inmiddels verwijderd.

• Partick Thistle won afgelopen zaterdag in eigen huis met 1-0 van Ross County en dat betekende alweer de vierde competitiezege op rij in de hoogste Schotse divisie. David Hasselhoff kon zijn blijdschap niet voor zich houden en besloot zich te uiten op Twitter. De voormalig Knight Rider-ster blijkt namelijk een groot fan te zijn van Partick Thistle.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.