Roma neemt tweede plaats weer over van Lazio

Vassilis Torosidis heeft ervoor gezorgd dat AS Roma de tweede plaats in de Serie A weer bezet. Dankzij een frommelgoal van de Griek werd Udinese verslagen en aartsrivaal Lazio op de ranglijst gepasseerd.

AS Roma - Udinese 2-1
Na de 1-0 overwinning van Lazio op bezoek bij Sampdoria moest AS Roma thuis winnen om de tweede plaats weer in handen te krijgen, maar de ploeg van trainer Rudi Garcia begon moeizaam aan de wedstrijd. In de negentiende minuut kwam het zelfs op achterstand door een doelpunt van Stipe Perica. De aanvaller, in de eerste seizoenshelft nog actief voor NAC Breda, maakte zijn derde doelpunt in de Serie A.

Op slag van rust trok Radja Nainggolan de stand gelijk. De Belgische middenvelder kon van dichtbij volledig vrijstaand een voorzet van Francesco Totti binnenwerken. In de 65ste minuut was de Roma-aanvoerder ook betrokken bij de 2-1, die op naam kwam van Torosidis. Opnieuw maakte de Udinese-verdediging geen beste beurt.

Het bleef bij 2-1 in Rome, ook omdat een inzet van José Holebas op de lat belandde. AS Roma heeft daardoor nu 67 punten uit 36 duels, één meer dan Lazio. Volgende week staat de kraker Lazio - AS Roma op het programma. Bij een zege verzekeren de Giallorossi  zich van de tweede plaats en dus een plek in de Champions League-groepsfase.

Atalanta Bergamo - Genoa 1-4
Op bezoek bij Atalanta Bergoma, waar Urby Emanuelson de hele wedstrijd op de bank bleef, heeft Genoa een eenvoudige overwinning geboekt. Mede dankzij twee doelpunten van Iago Falque werd het 1-4, waardoor de ploeg van trainer Gian Piero Gasperini - over stadgenoot Sampdoria heen - opklom naar de vijfde plaats in de Serie A.

Dat is normaal gesproken een positie die recht geeft op een plek in de voorronde van de Europa League, maar vorige week werd bekend dat de Italiaanse voetbalbond (FIGC) de club geen licentie heeft gegeven die nodig is om volgend seizoen in Europa te spelen. Het juiste papierwerk kwam te laat binnen, maar Genoa is in beroep gegaan tegen die beslissing.