Roma mist Gervinho in cruciale competitieduels

Reacties

Gervinho komt dit seizoen niet meer in actie voor AS Roma. De Ivoriaanse aanvaller kampt met een flinke hamstringblessure, waardoor hij de laatste drie wedstrijden in de Serie A mist.

Roma mist Gervinho in cruciale competitieduels

De 27-jarige Gervinho (foto) moest zich zaterdag in de verloren partij bij AC Milan (2-1) na een halfuurtje laten vervangen. Na onderzoek blijkt de aard van de blessure ernstiger dan verwacht. Dinsdag bevestigde de club dat er dit seizoen geen beroep meer op hem kan worden gedaan.

Gervinho kende een ijzersterk debuutseizoen in de Serie A, maar viel nu in zijn tweede jaargang erg tegen. Al bijna een halfjaar scoorde hij niet meer en daarbij kwam hij ook nog eens meerdere malen negatief in het nieuws. Tijdens het Europa League-duel bij Feyenoord zou hij het mikpunt van racisme zijn, vorige week schoot een grapje over Francesco Totti in het verkeerde keelgat bij de betrokkenen. Hij vertelde zo'n laag rendement te hebben omdat hij geen fatsoenlijke ballen meer kreeg van het Roma-boegbeeld.

Gervinho mist nu de thuisduels met Udinese en Palermo. En op de voorlaatste speeldag ook de kraker tegen stadgenoot Lazio, de directe confrontatie in de strijd om plek twee (plaatsing groepsfase Champions League). Roma heeft nu een puntje meer dan de club van Edson Braafheid en Stefan de Vrij.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.