Gervinho wil dat UEFA ingrijpt tegen Feyenoord

AS Roma-aanvaller Gervinho vindt dat de UEFA maatregelen moet treffen tegen Feyenoord. Donderdag wierp een supporter van de Rotterdamse ploeg een opblaasbare banaan naar de Ivoriaan, al ontkent algemeen directeur Eric Gudde dat het een racistisch gebaar was.

Gervinho wil dat UEFA ingrijpt tegen Feyenoord

Het incident vond plaats in de eerste helft, toen Gervinho een ingooi wilde nemen. 'Ik had eerst niet door wat er gebeurde', blikt de dribbelaar terug. 'Toen wees een ploeggenoot me op wat er aan de hand was. Vervolgens heb ik er met de scheidsrechter over gesproken.'

'Dit soort gedrag brengt het voetbal in diskrediet. Ik hoop dat er sancties volgen', vervolgt de ex-speler van Lille en Arsenal. 'Dit is zo ontzettend frustrerend. Niet alleen voor mij, maar ook voor mijn familie, die me altijd steunt.' Roma plaatste zich donderdag voor de achtste finale van de Europa League door Feyenoord met 1-2 te verslaan.

Gudde ontkende eerder dat de Feyenoord-fans het op Gervinho gemunt hadden. 'En dat hebben we de UEFA ook gezegd, dit gebeurt al jaren bij ons. Ik sluit uit dat er sprake is van racisme. Racisme is helemaal geen issue hier, toevallig kwam die banaan bij Gervinho. De scheidsrechter reageerde er alleen wel heel fel op. We hebben in de rust uitgelegd hoe het zat. Ik hoop dat ze daar rekening mee houden.'

De Rotterdammers sloten het duel met tien man af na rood voor Mitchell Te Vrede kort na rust. Even later werd ook reservedoelman Erwin Mulder weggestuurd. Hij zou de gelijkmaker te uitbundig hebben bejubeld. Feyenoord en Mulder ontkennen die lezing.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen