Roma kleineert Genoa, Juve boekt elfde zege op rij

De topclubs uit de Italiaanse Serie A boekten zondagmiddag allemaal eenvoudige zeges. AS Roma rekende af met Genoa, Juventus was een maatje te groot voor Cagliari, terwijl Napoli won bij Hellas Verona.

AS Roma-Genoa 4-0
Het AS Roma van Kevin Strootman herpakte zich bijzonder sterk van zijn eerste nederlaag in de Serie A van dit seizoen, die het vorige week zondag leed tegen Juventus (3-0). Roma, waar de Belg Radja Nainggolan zijn competitiedebuut maakte, opende in de 25ste minuut op prachtige wijze de score. Alessandro Florenzi (foto boven) trof doel met een sublieme omhaal na een gekraakte vrije trap van Francesco Totti.

Diezelfde Totti nam vijf minuten later met een schot in de korte hoek de 2-0 voor zijn rekening. Daarmee was het verzet van Genoa al gebroken. Het werd nog voor rust 3-0 via de Braziliaan Maicon, die van dichtbij afrondde na een voorzet van Florenzi. Daarmee was het leed nog niet geleden voor de gasten, want Roma maakte zeven minuten na rust de vierde treffer via een kopbal van Mehdi Benatia. Vijf minuten later schoot Genoa zichzelf in de voet, want Matuzalem moest met rood (twee keer geel) van het veld. Bij het verlaten van het veld vanwege een wissel beledigde hij supporters, waarvoor hij zijn tweede gele kaart kreeg. Het betekende dat zijn beoogde vervanger aan de kant moest blijven en Genoa met tien man verder moest.

Hoewel de bezoekers rijp waren voor de sloop, deed Roma het na die rode kaart rustig aan, waardoor het naliet de score verder op te voeren.

Cagliari-Juventus 1-4
Juventus kwam op Sardinië met de schrik vrij. Cagliari kwam na 21 minuten op voorsprong via Mauricio Pinilla, die afrondde na een corner. Doelman Gianluigi Buffon voorkwam kort daarna de 2-0 van de eilandbewoners met een geweldige redding op een inzet van Pinilla. Even later trof Fernando Llorente aan de overkant wel doel op aangeven van Stephan Lichtsteiner.

Juve nam pas in de slotfase van de wedstrijd afstand van Cagliari. Claudio Marchisio maakte de 1-2 met een harde knal en de derde Turijnse goal kwam op naam van Llorente, die van dichtbij scoorde na een assist van Lichtsteiner. Die laatste nam kort voor tijd zelf de 1-4 voor zijn rekening na een fout van Cagliari-doelman Antonio Adan. De thuisploeg beëindigde het duel ook nog met tien man na een late rode kaart voor Pinilla.

Door de winst behoudt Juventus zijn voorsprong van acht punten op achtervolger AS Roma. De Oude Dame boekte al elf overwinningen op rij in de Serie A.

Hellas Verona-Napoli 0-3
Napoli bracht Hellas Verona zijn tweede thuisnederlaag van dit seizoen toe, mede dankzij voormalig PSV'er Dries Mertens (foto rechts), die zijn vijfde doelpunt in de Serie A maakte.

De Belg opende de score na 27 minuten met een lage knal via de binnenkant van de paal. In de tweede helft nam Napoli via een treffer van Lorenzo Insigne verder afstand van Hellas. Dat doelpunt was een unicum, want het was de eerste Napolitaanse competitiegoal van Italiaanse makelij in dit seizoen. Blerim Dzemaili nam een kwartier voor het einde de 0-3 voor zijn rekening.

Napoli slaat door de zege een gat van vijf punten met nummer vier Fiorentina, dat eerder op de zondag gelijkspeelde tegen Torino (0-0). Het gat met de nummers twee en een, respectievelijk AS Roma en Juventus, bedraagt twee en tien punten.