AS Roma ten koste van Sampdoria naar kwartfinales Coppa

Reacties

AS Roma heeft zich donderdagavond ten koste van Sampdoria geplaatst voor de kwartfinales van de Coppa Italia, de Italiaanse beker. De Romeinen waren in eigen huis met 1-0 te sterk voor Blucerchiati.

AS Roma ten koste van Sampdoria naar kwartfinales Coppa

Dankzij de treffer van Vassilis Torosidis verzekerde Roma zich van een plaats bij de laatste acht. De Griekse verdediger reageerde alert bij de tweede paal. In de kwartfinales wacht de Romeinen een zware klus met Juventus. De koploper was vorige week al met 3-0 te sterk in de Serie A. Daardoor werd het gat met Roma vergoot tot acht punten.

Trainer Rudi Garcia startte in Stadio Olimpico met Kevin Strootman, die twintig minuten voor tijd in de ploeg kwam, op de reservebank. Daarentegen was er wel een basisplaats voor Daniele de Rossi. De ervaren middenvelder moet nog een wedstrijd schorsing uitzitten in de Serie A, maar is wel speelgerechtigd in het bekertoernooi.

Verder ruimde Garcia ook een plekje in voor debutant Radja Nainggolan, onlangs overgenomen van Cagliari, en de Serviër Adem Ljajic. Saillant detail is dat Sampdoria-coach Sinisa Mihajlovic in zijn periode als bondscoach de aanvaller uit de nationale ploeg van Servië heeft verbannen. Ljaic weigerde het volkslied te zingen tijdens de oefeninterland tegen Spanje.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.