Roma faalt tegen Spezia zelfs met penaltyschieten

Reacties

Roma heeft zich op eigen veld geblameerd in de strijd om de Coppa Italia. Na 120 doelpuntloze minuten verloren de Romeinen na penalty's van Spezia (2-4).

Roma faalt tegen Spezia zelfs met penaltyschieten

Waar Roma aan het begin van dit seizoen nog garant stond voor spectaculair voetbal, is het de laatste week huilen met de pet op voor de Romeinse fans. Met slechts één treffer in de laatste vier officiële duels, nota bene een vrije trap tegen Torino (1-1) die door Miralem Pjanic met meer geluk dan wijsheid werd binnen gekruld, leek Serie B-middenmoter Spezia een ideale tegenstander om het tij te keren.

Maar het troosteloze decor van het vrijwel lege Stadio Olimpico, met slechts een slordige vierduizend van de zeventigduizend stoelen bezet, kreeg zijn weerspiegeling op het veld. Zelfs toen Roma na ruim een uur met Alessandro Florenzi, Daniele De Rossi en Lucas Digne wat zwaarder geschut binnen de lijnen bracht, leverde dat binnen de reguliere speeltijd geen treffers op.

Waar Genoa zich dinsdag in de verlenging nog liet verrassen door derdedivisionist Alessandria (1-2), stelde Roma uiteindelijk bij het penaltyschieten teleur. Miralem Pjanic poeierde op de lat en een inzet van Edin Dzeko (foto) zeilde over. Spezia treft nu de eerder genoemde stuntploeg, die ook Palermo al uitschakelde, in de kwartfinale. Daardoor schaart sowieso een club uit een lagere divisie zich bij de laatste vier.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.