Rode kaart van Demouge geseponeerd, schikking Bonevacia

De aanklager betaald voetbal heeft besloten de rode kaart die arbiter Dennis Higler zaterdagavond uitdeelde aan Frank Demouge te seponeren. Een teamgenoot van de Roda JC-spits kreeg wel een schikkingsvoorstel.

Rode kaart van Demouge geseponeerd, schikking Bonevacia

Er was zaterdag het nodige te doen over het fluiten van Higler in het duel tussen Roda en PEC Zwolle. Al vroeg in de wedstrijd werd Roly Bonevacia bestraft met een rode kaart voor het neerhalen van de doorgebroken Darryl Lachman. Die overtreding kwam hem op een schikking van één duel schorsing te staan. Als de middenvelder dat voorstel accepteert, mist hij na de interlandperiode het treffen met RKC in Waalwijk. Bonevacia heeft tot 15.30 uur om te reageren.

Na het duel in Kerkrade toonde Roda-trainer Ruud Brood zich uiterst kritisch over het fluiten van Higler. Volgens de coach van de Limburgers waren beide rode kaarten onterecht.

De scheidsrechter bleef echter ook na afloop bij zijn oordeel. De aanklager volgt hem daar dus maar deels in. De aanklager acht de elleboogstoot 'niet wettelijk en overtuigend bewezen'.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen