Dikke onvoldoendes voor Higler en Janssen, Vink koploper

De tijdens het afgelopen Eredivisieweekend al hevig bekritiseerde Dennis Higler (foto) en Ed Janssen komen er ook in het scheidsrechtersklassement van Voetbal International niet goed vanaf. Higler kreeg voor zijn optreden in het duel Roda JC Kerkrade – PEC Zwolle een 3, Janssen scoorde een 4 bij PSV – RKC Waalwijk.

Dikke onvoldoendes voor Higler en Janssen, Vink koploper

Higler was zaterdagavond bij het Roda-kamp de gebeten bond. De 28-jarige arbiter gaf in Limburgse ogen onterecht rood aan Roly Bonevacia en Frank Demouge. Janssen kon op zijn beurt weinig goed doen bij RKC-trainer Erwin Koeman, omdat hij Sander Duits vlak voor tijd vanwege tijdrekken van het veld stuurde met zijn tweede gele kaart van de wedstrijd.

Hoewel de verslaggevers van VI tijdens de negende speelronde van de Eredivisie ook nog een onvoldoende uitdeelden aan Richard Liesveld (SC Cambuur – FC Twente, 5), functioneerde het merendeel van de scheidsrechters wel naar behoren.

Pieter Vink (Vitesse – Feyenoord) is dankzij een 7 koploper van het VI-scheidsrechterklassement, terwijl Björn Kuipers met een 7,5 de hoogste beoordeling van afgelopen weekend kreeg bij Go Ahead Eagles – NEC.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen