Roda JC boekt simpele overwinning bij machteloos ADO

Roda JC heeft op bezoek bij ADO Den Haag een uitstekend resultaat geboekt. De ploeg van trainer Ruud Brood was uit dode spelmomenten dodelijk en won met ruime cijfers (0-4).

ADO Den Haag begon nog vrij sterk en stichtte aardig wat gevaar in de defensie van Roda. Toch werd doelman Filip Kurto niet getest. Aan de andere kant had Gino Coutinho meer te doen. Na 25 minuten moest hij de bal uit zijn eigen net vissen toen Kees Luijckx de openingstreffer produceerde. De verdediger kopte binnen uit een vrije trap van Marc Höcher.

Nog vlak voor rust kwamen de Limburgers zelfs op een 0-2 voorsprong, al had die treffer nooit doorgang mogen vinden. Bij een snelle uitbraak stond Krisztian Németh buitenspel, maar scheidsrechter Dennis Higler liet doorspelen. De spits legde de bal vervolgens af op rechtsback Henk Dijkhuizen, die met een simpele intikker zijn eerste doelpunt in het betaald voetbal maakte.

Vlak na rust besliste Mark-Jan Fledderus de wedstrijd definitief. De aanvoerder van de bezoekers zag zijn indraaiende vrije trap vanaf de zijlijn door iedereen gemist worden, inclusief doelman Coutinho, waardoor de 0-3 een feit was.

De frustraties aan Haagse zijde liepen op en zo ontstond er een opstootje, waarbij Tom Beugelsdijk alweer zijn vierde gele kaart van dit seizoen ontving. Slechts één keer eerder gebeurde het dat een speler bij de eerste vier Eredivisieduels vier gele kaarten pakte: Mark van Bommel, afgelopen seizoen namens PSV.

Het werd nog erger voor ADO Den Haag toen Mitchell Donald er zelfs 0-4 van maakte, opnieuw uit een dood spelmoment. De middenvelder was trefzeker toen hij een vrije trap van Höcher doorkopte richting de lange hoek. Drie van de vier Roda-doelpunten ontstonden uit vrije trappen.

Roda heeft nu na vier wedstrijden zeven punten en staat daarmee vijfde, terwijl ADO op drie punten blijft steken. Volgende week gaat ADO op bezoek bij Heracles Almelo, terwijl Roda afreist naar Rotterdam voor het duel met Feyenoord.