Rode kaart Giroud overschaduwt benauwde zege Arsenal

Reacties

Arsenal heeft vrijdag tijdens het slot van Boxing Day in de Premier League Queens Park Rangers met 2-1 verslagen. Alexis Sánchez was bij de ploeg van manager Arsène Wenger niet voor het eerst dit seizoen de smaakmaker, al werd zijn goede spel overschaduwd door een oliedomme rode kaart voor Oliver Giroud.

Rode kaart Giroud overschaduwt benauwde zege Arsenal

De Chileense aanvaller van The Gunners gaf de fans waar zij het kerstdiner voor aan de kant hadden geschoven: vermaak. Nog binnen een minuut hield Sánchez de bal na een sublieme aanname enkele keren hoog. Acht minuten na zijn even fraaie als provocerende actie kreeg de Chileen al de kans de score te openen. Hij was zelf volledig onnodig neergelegd door Armand Traoré, die in het verleden voor Arsenal uitkwam. Sánchez schoot de strafschop echter uitermate slap in en daardoor kon Robert Green redding brengen.

Omdat Green ook een antwoord had op een vrije trap van Giroud viel de openingstreffer pas na 37 minuten. Traoré, die met zijn hoofd wél bij een kerstmaal leek te zitten en later ook gewisseld zou worden, liet Sánchez nota bene vlak voor het doel volledig vrij en de Chileen kopte raak op aangeven van Kieran Gibbs: 1-0.

Na het eenrichtingsverkeer van de eerste helft leek er ook na rust niets aan de hand voor Arsenal. Dat was tot de 53ste minuut, toen Giroud zich liet verleiden tot een kopstootje. Nedum Onuoha had de Fransman een duwtje gegeven, waardoor de spits de bal die Green wilde wegwerken vol in het gezicht kreeg. De oerdomme actie onder de ogen van arbiter Martin Atkinson kwam hem behalve een rode kaart en een ongetwijfeld lange schorsing ook op een dodelijke blik van Wenger te staan. Al moet gezegd dat Onuoha de actie wel aandikte door gewillig naar de grond te gaan.

De schaamtevolle aftocht van Olivier Giroud. Arsène Wenger kijkt toe.
De schaamtevolle aftocht van Olivier Giroud. Arsène Wenger kijkt toe.

Drie minuten nadat Leroy Fer bij QPR het veld betreden had, zorgde het tiental van Arsenal voor 2-0. Tomás Rosikcy schoof binnen. Het voorbereidende werk was opnieuw van Sánchez.

Austin
Door een blunder van Atkinson werd het nog wel 2-1. De scheidsrechter gaf David Hoilett een strafschop, terwijl Mathieu Debuchy overduidelijk de bal speelde. Even daarvoor had Arsenal juist een penalty moeten krijgen bij een overtreding van Fer op Per Mertesacker. QPR-topscorer Charlie Austin verzilverde het buitenkansje en staat in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau daardoor al op twaalf goals. Op de topscorerslijst hoeft hij alleen Sergio Agüero (Manchester City, 14) en Diego Costa (Chelsea, 13) voor zich te dulden. Ondanks een turbulent slot waarin Mathieu Flamini de bal van de lijn haalde en Bobby Zamora terecht om nog een strafschop vroeg, kon QPR het eerste punt (!) in uitwedstrijden en de vijfde treffer buitenshuis niet meer uit het vuur slepen.

Een vergalde Kerst bleef Wenger zo bespaard. De Fransman ziet zijn ploeg naar de zesde plek stijgen, met evenveel punten als Tottenham Hotspur, twee minder dan Southampton en eentje minder dan West Ham United. In de komende week wacht Arsenal een loodzwaar programma. Zondag en op nieuwjaarsdag staan er uitduels met West Ham en Southampton op het programma.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.