Koeman weer vierde na simpele kerstzege Southampton

Reacties

Door een eenvoudige overwinning op bezoek bij Crystal Palace (1-3) heeft Ronald Koeman met Southampton de vierde plaats in de Premier League weer overgenomen van West Ham United. Met het veroveren van die onlangs kwijtgeraakte stek beleefde de Southampton-manager een uitermate geslaagde Boxing Day.

Koeman weer vierde na simpele kerstzege Southampton

Door een goede start van het seizoen was Southampton steevast bovenin de Engelse competitie te vinden, maar door een serie van een gelijkspel en vier nederlagen was er de klad in gekomen bij Koeman & Koeman. Zaterdag werd al herstel getoond tegen Everton met een 3-0 zege en die overwinning kreeg op tweede kerstdag een goed vervolg.

Koeman zal bijzonder rustig op de bank gezeten hebben, want Southampton had maar weinig te duchten van de thuisploeg. In de openingsfase was voormalig Ajacied Toby Alderweireld met een even verraderlijk als knap schot dicht bij de 0-1, maar doelman Julian Speroni voorkwam dat toen met behulp van de lat nog. Na zeventien minuten was het wél raak. Sadio Mané (foto boven) combineerde met James Ward-Prowse en rondde koelbloedig af. Graziano Pellè, die in tegenstelling tot Dusan Tadic wel in de basis stond, vormde met een gewonnen kopduel het begin van de aanval.

Vertrouwde beelden op Boxing Day. Ronald Koeman zal vol vreugde terugkijken op deze voor hem nieuwe viering van tweede kerstdag.
Vertrouwde beelden op Boxing Day. Ronald Koeman zal vol vreugde terugkijken op deze voor hem nieuwe viering van tweede kerstdag.

Direct na rust viel de beslissing toen Chelsea-huurling Ryan Bertrand de 0-2 op het scorebord zette. Mané stond met een individuele actie aan de basis van de goal. De voorzet van de Senegalees werd nog gemist door Pellè, die in het luchtledige trapte, maar Bertrand rondde wel droog af. Mané toonde dus nog maar eens dat Koeman hem zal gaan missen in de januarimaand als de Afrika Cup voor Senegal op het programma staat. Mede daarom legde Koeman Eljero Elia al vast.

Champions League
Alderweireld maakte er al koppend uit een corner 0-3 van, waarna Scott Dann alleen nog de eretreffer maakte. Southampton is zodoende weer vierde, aan het einde van het seizoen goed voor deelname aan de voorronde van de Champions League, met een punt voorsprong op West Ham United en drie minder dan nummer drie Manchester United. Chelsea en Manchester City staan verder weg met respectievelijk tien en dertien punten meer. Arsenal kan in de laatste wedstrijd op Boxing Day, aftrap 18.30 uur tegen Queens Park Rangers, het gat met de formatie van Koeman weer verkleinen tot twee punten.

Koeman leeft door de zege met een goed gevoel naar een fraaie week. Zondag komt koploper Chelsea op bezoek en op Nieuwjaarsdag mag hij rivaal Arsenal ontvangen met The Saints.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.