Chelsea bevestigt ijzersterke thuisvorm tegen West Ham

Reacties

Chelsea heeft het spits op Boxing Day afgebeten met een solide 2-0 overwinning op West Ham United. Dankzij de negende zege in negen thuisduels weet de ploeg van José Mourinho zeker dat het 2015 ingaat als koploper van de Engelse Premier League.

Chelsea bevestigt ijzersterke thuisvorm tegen West Ham

Chelsea verloor dit seizoen in competitieverband nog geen enkel punt op Stamford Bridge, maar kreeg met West Ham United een serieuze uitdager op bezoek. De ploeg van manager Sam Allardyce presteert deze jaargang verrassend goed met de vierde plaats als voorlopig resultaat. In de laatste vijf duels lieten The Hammers bovendien alleen op bezoek bij Sunderland (1-1) een steek vallen.

Begin dit jaar frustreerde West Ham het tot dusverre oppermachtige Chelsea bovendien door met volgens Mourinho 'voetbal uit de negentiende eeuw' met 0-0 gelijk te spelen. Een nieuwe stunt bleef echter uit, omdat The Blues hun status als titelfavoriet meer dan waarmaakten. John Terry drukte dat overwicht na een half uur uit door van dichtbij binnen te tikken na doorkoppen van Diego Costa. De 34-jarige captain was vier dagen terug tegen Stoke City (2-0) ook al trefzeker.

Chelsea deed zichzelf daarmee nog tekort, want de marge had halverwege al veel groter kunnen zijn. Toch kwam de derde zege op rij niet in gevaar. Nadat de Spaanse clubtopscorer (dertien goals) in de 62ste minuut zelf voor 2-0 had gezorgd met een schot in de verre hoek, mocht West Ham alleen in de slotfase nog aanspraak maken op een aansluitingstreffer. Het bleef bij een poging tegen de paal van Morgan Amalfitano.

Mourinho kan daardoor rustig afwachten wat achtervolger Manchester City vanaf 16.00 uur doet in de uitwedstrijd tegen West Bromwich Albion. Omdat het gat met de titelhouder nu zes punten bedraagt beleeft Chelsea de jaarwisseling sowieso als koploper van Engeland. City kan hooguit nog op gelijke hoogte komen, mocht Chelsea zondag op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman nog de fout ingaan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.