Koeman verlost Elia en Werder tijdelijk van elkaar

Reacties

Eljero Elia krijgt een half jaar de gelegenheid om bij Southampton te laten zien dat hij bij Werder Bremen onterecht op een zijspoor was beland. De aanvaller wordt verhuurd met een optie tot koop.

Koeman verlost Elia en Werder tijdelijk van elkaar

Elia sprak dinsdag via Twitter al van een 'Big Day'. Het werd ook een grote dag, want zijn tijdelijke overgang van Werder Bremen naar Southampton werd afgerond. De transfer levert alleen maar winnaars op.

Werder is verlost van een grootverdiener, die de laatste weken zelfs niet meer tot de wedstrijdselectie behoorde. De 27-jarige aanvaller zelf heeft weer zicht op speeltijd, terwijl manager Ronald Koeman bij Southampton de gewenste uitbreiding van zijn smalle selectie krijgt.

'We hebben minimaal één speler nodig voor de voerhoede', liet Koeman dinsdag weten. De ex-trainer van onder meer Ajax, Feyenoord en PSV wil meer mogelijkheden hebben. 'Elia is een goede optie, ik geloof in zijn kwaliteiten.'

Als Elia een positieve indruk maakt in de Premier League, kan Southampton hem voor 5,5 miljoen euro definitief overnemen. 'De optionele transfersom is relatief hoog. We zijn niet in de positie om iets weg te geven', gaf technisch directeur Rouven Schröder eerder deze week al aan.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.