Rode cijfers houden Utrecht weg van transfermarkt

Reacties

FC Utrecht kan voorlopig geen actie ondernemen op de transfermarkt. Daardoor liepen de Domstedelingen spits Tom van Weert mis.

Rode cijfers houden Utrecht weg van transfermarkt

Vanwege de nog altijd rode cijfers kon Utrecht het zich niet permitteren Van Weert aan te trekken. De spits, die woensdag Excelsior verruilde voor FC Groningen, stond hoog op de wensenlijst van trainer Erik ten Hag (foto). 'Maar we kunnen pas wat doen als we verkopen', aldus algemeen directeur Wilco van Schaik.

De directie wilde niet het risico lopen met drie centrumspitsen het seizoen in te gaan. Met Sébastien Haller en Ruud Boymans heeft de ploeg er al twee. Wat gaat Haller doen? Zeker is dat de Fransman graag weg wil. Alleen is het vraag of hij ook echt weg komt. Serieuze interesse is er volop, vanuit Duitsland en Engeland.

Over enkele weken zal duidelijk zijn welke spelers gaan vertrekken bij FC Utrecht. Belangstelling is er volop, voor met name Haller, Nacer Barazite, Robbin Ruiter, Timo Letschert, maar volgens Van Schaik is er nog geen enkel concreet bod op een speler binnengekomen.

'Wij kijken wel wat de markt gaat doen. Wij zitten in de wachtkamer', zegt Van Schaik. 'Bij ons lopen in principe alle contracten door. We hebben een goede selectie, met alle posities dubbel bezet.'

Spelersbudget
Van de spelers met een aflopende verbintenis heeft alleen Mark van der Maarel een nieuwe overeenkomst gekregen. FC Utrecht heeft in april het contract van tweede doelman Filip Bednarek formeel opgezegd, maar dat wil niet zeggen dat de Pool ook daadwerkelijk vertrekt. Alleen krijgt hij pas een nieuw voorstel als Utrecht erin slaagt spelers te verlopen. In het spelersbudget is nu geen ruimte voor contractverlenging voor Bednarek.

Zijn toekomst in stadion Galgenwaard is ook afhankelijk van een mogelijke verkoop van zijn concurrent Ruiter aan AZ. Zelf wil Ruiter dolgraag naar Alkmaar, maar het verschil tussen vraag en aanbod (een half miljoen euro is het gat) is vooralsnog onoverkomelijk.

Dat geldt ook voor Barazite en Letschert. Met name de laatste kende een uitstekend seizoen. Daarom wilde de directie zijn contract, dat tot medio 2018 loopt, openbreken en tussentijds verlengen. Die gesprekken zijn intussen afgebroken en dat maakt de kans op een zomertransfer van de verdediger alleen maar groter. Utrecht weet ook dat het nu het moment is een forse afkoopsom voor Letschert te kunnen krijgen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.