Robben: 'We voetballen niet voor records, wél voor de titel'

Bayern München won door de winst op CSKA Moskou voor de tiende keer op rij in de Champions League. Dat record was volgens Arjen Robben, een van de doelpuntenmakers in Rusland, niet het belangrijkste.

Robben: 'We voetballen niet voor records, wél voor de titel'

Bekijk hier de samenvatting.

Bayern snoept met die reeks het record van Barcelona af, dat in 2002 en 2003 negen duels op rij won. Robben leidde de 3-1 overwinning in Moskou in met een hard schot (de openingsgoal). 'Het was heel, heel erg koud en het veld was moeilijk te bespelen. We hebben er maar het beste van gemaakt.'

Robben (foto) wilde het na afloop niet te lang hebben over het pakken van het record. 'We spelen namelijk niet voor records, maar voor de titel', klonk het na afloop. 'Wel is het leuk om een goede serie neer te zetten; tien keer op rij winnen van enkele Europese topteams. Ik ben trots om onderdeel van dit team uit te mogen maken.'

Pep Guardiola
'Trots' was ook het woord dat trainer Pep Guardiola in de mond nam na de zege, die niet bepaald soepel tot stand kwam. 'Zo'n serie realiseren is echt niet makkelijk. Ondanks de slechte omstandigheden hebben we het goed gedaan. Dit team heeft een geweldig karakter, dan maken invloeden van buitenaf niet uit', besloot de Spanjaard, die het record dus overneemt van zijn voormalig werkgever.

Smetje op de winst en het record was het uitvallen van aanvoerder Philipp Lahm. Hij moest zich al voor de rust laten vervangen, al lijkt dat meer uit voorzorg geweest te zijn. Lahm liep een spierblessure in zijn dijbeen op.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen