Pellegrini heeft groepswinst nog niet uit zijn hoofd gezet

Hoewel Manchester City al lang en breed geplaatst is voor de knock-outfase van de Champions League wil trainer Manuel Pellegrini woensdagavond in eigen huis tegen Viktoria Plzen om diverse redenen een goede prestatie neerzetten. De Chileen hoopt stiekem nog op de groepswinst in poule D.

Pellegrini heeft groepswinst nog niet uit zijn hoofd gezet

De Engelsen zijn dit seizoen bijzonder productief: achttien officiële wedstrijden leverden al 52 doelpunten op, waarvan achttien (!) in de laatste vier duels. Met drie punten achterstand op de nog ongeslagen koploper Bayern München, dat om 18.00 uur met Arjen Robben in de basis begint aan het uitduel met CSKA Moskou, heeft Pellegrini de eerste plek (en de beschermde status bij de loting voor de volgende ronde) nog niet helemaal uit zijn hoofd gezet.

'Het is niet het allerbelangrijkste, dat is de kwalificatie, maar bovenaan eindigen brengt wel voordelen met zich mee', aldus Pellegrini. 'Bovendien willen we gewoon goed spelen en onze goede vorm een vervolg geven. We gaan de wedstrijd niet in om vijf of zes keer te scoren, maar om te winnen. Daarna zien we wel wat er gebeurt.'

Als City van Plzen wint – in het heenduel in Tsjechië werd het 0-3 – en Bayern wint in Rusland, geeft het laatste onderlinge duel de doorslag. In dat geval moet City wel met een beter resultaat dan de 1-3 thuisnederlaag tegen Bayern komen. Alleen dan is immers het onderlinge resultaat in Engels voordeel.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen