Robben helpt Bayern aan record in de Champions League

Bayern München heeft op bezoek bij CSKA Moskou met 1-3 gewonnen, maar erg makkelijk ging het niet. Nederlander Arjen Robben was verantwoordelijk voor de eerste Duitse goal. Door de winst breekt Bayern een Champions League-record van Barcelona.

Robben helpt Bayern aan record in de Champions League

De eerste de beste kans voor Bayern München was direct raak. Thomas Müller gaf de bal in een winters decor laag voor, waarna Arjen Robben het speeltuig in de korte hoek ramde. De beste kans voor de Russen kwam vlak voor rust uit een combinatie van ex-VVV'ers Keisuke Honda en Ahmed Musa. Het puntertje van laatstgenoemde was echter te zwak.

Na de pauze had Japanner Honda tot drie keer toe de kans om de Moskovieten op 1-1 te zetten. Hij treuzelde echter te lang na een verre pass van keeper Igor Akinfeev, werd bij een inzet van vijf meter gehinderd door Rafinha en zag zijn schot gestopt worden door keeper Manuel Neuer. Bayern toonde zich vervolgens erg effectief door via Mario Götze (na een fraaie solo) de marge naar twee goals te tillen: 0-2.

Hands van Dante zorgde ervoor dat Honda vanaf de penaltystip alsnog kon scoren, maar drie minuten later kreeg ook Bayern een strafschop. Robben werd neergelegd, waarna Müller (bij de 0-1 dus nog aangever) dit keer zelf de trekker mocht overhalen. CSKA was na een knappe actie van Honda en een daarop volgend schot van Zoran Tosic nog dichtbij, maar scoorde niet meer.

Door de overwinning breekt Bayern een record van de voormalige werkgever van trainer Pep Guardiola. Barcelona won in 2002 en 2003 negen duels op rij in de Champions League. De Duitsers hebben dat record nu aangescherpt naar tien overwinningen. Met voorronden erbij won Barça er overigens ooit elf op rij, AC Milan kwam ook eens tot tien winstpartijen, maar dat was eveneens inclusief voorrondes.

Bayern is nu de enige ploeg in de Champions League die tot nog toe alle duels wist te winnen. Het gaat met vijftien punten uit vijf duels fier aan kop in Groep D. CSKA blijft op drie punten uit vijf wedstrijden staan. Manchester City en Viktoria Plzen, die later op de woensdag tegen elkaar spelen, hebben respectievelijk negen en nul punten uit vier wedstrijden.

Bekijk hier al onze video's